Így viszonyul a Ferrari a csapatutasításhoz

F1

2015. április 14. kedd, 14:46

Szerző: Strommer Benjamin

Az olasz F1-es istálló csapatfőnökét, Maurizio Arrivabenét arról kérdezték, segíteni fogja-e a jobban teljesítő Sebastian Vettelt csapatsorrenddel. A szakember hallani sem akar róla.

Bár a gárdához 2014-ben visszatérő Kimi Raikkönen helyezések tekintetében sokkal jobban teljesít, mint előző évben, csapattársához, az istállónál új Sebastian Vettelhez képest eddig határozottan elmarad teljesítménye. A német versenyző egyelőre mindegyik futamon dobogóra állt, míg a finn három verseny alatt egy kiesést és két negyedik helyet könyvelhetett el. Mivel Vettel lemaradása a bajnoki éllovas Lewis Hamiltonhoz képest is mindössze 13 pont, felmerülhet a kérdés: segíteni fogja-e őt az istálló csapatutasítással, Raikkönen kárára?

„Minden szükséges támogatást megadunk neki, és még hallani sem akarunk csapatutasításokról” – jelentette ki Maurizio Arrivabene csapatvezető az Autosprint lapnak a 35 éves finn pilótáról beszélve. „Amikor Maranellóba érkeztem, láttam a harcra vonatkozó szabályokat, és bizonyos változtatásokat hoztam meg a versenyzők és mérnökeik jelenlétében – azért, hogy mindenki tudjon róla.”

„Az egyetlen szabály, ami most érvényben van, a matematikáé.” A La Gazzetta dello Sportnak hozzátette: „Amíg mindketten eséllyel rendelkeznek a bajnoki csatában, Seb és Kimi szabadon harcolhat egymással, csak bajt nem okozhatnak.”

A Ferrarinál komoly tradíciói vannak a csapatsorrendnek, Michael Schumachert és Fernando Alonsót mindig is előnybe részesítette az istálló csapattársaikkal szemben, de Kimi Raikkönen 2007-es bajnoki címében is komoly szerepe volt Felipe Massa segítségének.

Tagged: