Indul a Seat Leon Eurocup

Túraautó

2015. április 22. szerda, 15:34

A Seat Leon Eurocup idei évre tervezett hét fordulójából az elsőre a franciaországi Paul Ricard pályán kerül sor április 25-26-án. A tavalyi bevezető évad kiemelkedő sikerét követően ez az európai autóverseny még több látványosságot és izgalmat ígér az új évad egész idénye alatt.

A versenysorozatot kibővítették, az idén a tavalyinál eggyel több, azaz hét találkozó lesz a versenysorozatban. A nyitó versenynek  Le Castellet-i  Paul Ricard pálya ad otthont.  A látványos franciaországi létesítmény most először  látja vendégül a Seat Leon  Eurocup versenysorozatát. Kezdeti felállásban tizenöt országból érkező harminc  versenyző vesz részt a futamokon. A tavalyi évad folytatásaként a versenysorozat presztízse és népszerűsége is nőtt, és a résztvevők is nagyobb számban fognak felsorakozni a Paul Ricard pálya rajtvonalán.  A versenyévad során a 27 versenyző átszeli földrészünket, hogy olyan híres pályákat is felkeressenek, int az Estoril-i Portugáliában, a Silverstone-i ez Egyesült Királyságban, a Nürburgring Németországban és a Red Bull Ring Ausztriában, amelyik  a francia pályához hasonlóan most első alkalommal fogja vendégül látni az európai a versenyt.

dynamic-cup-racer-front 

A versenyzőknek ismételten rendelkezésükre áll majd a kiváló Seat Leon Cup Racer, és a 330 lóerős teljesítmény garantálni fogja a kiemelkedő teljesítményt és a kivételes eredményeket.

Jaime Puig, a Seat Sport igazgatója a verseny kapcsán elmondta: „A Seat Leon Eurocup első évének sikere után igazán nagy örömmel tekintünk a második évad elé. A verseny olyasvalamivé vált, amit a rajongók bevésnek a versenynaptárukba,  és mi igazán büszkék vagyunk erre, a nehéz munka után,  amit a Seat Leon Eurocup létrehozása és megrendezése jelentett számunkra. Amennyiben előretekintünk, nagyon sok izgalmas versenyt láthatunk, és reméljük, hogy az elmúlt esztendőhöz hasonlóan, a nézők ismét velünk lesznek, és még nagyobb számban látogatnak ki a versenypályákra. Amikor az ember egyszer már megérezte  a versenyt „ízét”, akkor már egyre többször kíván visszatérni.”