Kanada lehet a Toro Rosso legnehezebb versenye?

F1

2015. június 6. szombat, 22:17

Szerző: Strommer Benjamin

Ezt jósolja a csapat versenyzője, Carlos Sainz, annak ellenére, hogy a 11. rajthelyet szerezte meg. Az F1-es Renault-motor gyengélkedése miatt inkább őket fogják előzni, minthogy ők előzzenek.

Az idén számos alkalommal villantó Toro Rosso számára eddig nem alakult pozitívan a Kanadai Nagydíj: talán ők maguk is nehezen tudják fejben tartani, Max Verstappen hányféle különböző büntetést kapott a holnapi futamra. Carlos Sainz a pontzóna határáról, a 11. helyről indulhat holnap, ennek ellenére nem táplál túl fényes reményeket a versennyel kapcsolatban.

„Nyilvánvaló, hogy hátrányban vagyunk motorerő terén, emiatt pedig nagyon nehéz lesz előzni, minket pedig nagyon könnyen előznek majd” – idézi a 20 éves spanyolt az Autosport lap, aki vélhetően azzal is számol, hogy a mögüle induló Sebastian Vettel és Felipe Massa nagy valószínűséggel átugorják majd. Nem ez az egyedüli aggálya: „Az autó leszorítóerejének hiánya sem ideális a gumikopás szempontjából, ezért a szezon legnehezebb versenyére számítok.”

„Minden arra mutat, hogy a pontszerzés nehezebb lesz, mint bármikor, de meg fogunk küzdeni érte. Megpróbálunk valami okosat kitalálni, valami mást. Meglátjuk, mit tudunk kihozni” –folytatta az újonc, aki eddigi hat versenyén négyszer is pontot tudott szerezni, összesen 9 egységet, melyekkel 12. helyen áll az összetettben.

Csapattársa, Max Verstappen egy pozícióval mögötte, 12.-ként végzett az időmérőn, de mindenféle büntetést kiosztottak rá, amit csak el lehet képzelni. 5 hellyel sorolták hátra Romain Grosjeannal való monacói ütközése miatt, 10-zel szezonja ötödik motorcseréjéért (az egyébként is balszerencsés holland az első, akit idén emiatt szankcionáltak), mivel pedig nincs annyi pozíció a rajtrácson, amennyire büntetése szól, a versenyen is hozzáadnak 10 másodpercet idejéhez – ezt a kiállással együtt töltheti le. „Remélhetőleg egy biztonsági autó segíteni fog nekünk” – árulta el egyetlen bizodalmát Verstappen.

Tagged: