Kérdés: A sebesség vagy a látvány fontosabb?

F1

2015. június 6. szombat, 14:23

Szerző: Gellérfi Gergő

Az elsődleges kérdés, amit a jövő F1-ével kapcsolatban el kell dönteni, hogy a királykategória számára az autók minél dögösebb külseje vagy minél nagyobb sebessége a legfontosabb szempont.

A Mercedes, a Ferrari, a Red Bull és a McLaren kanadai csúcstalálkozóján, ahol többek közt a franchise autók kérdéséről is tárgyaltak, szó esett a Formula-1 által az elkövetkező években követendő irányvonalról is. A Mercedes-vezér Toto Wolff hangsúlyozta, hogy pozitívan zajlott a találkozó, melyet követően a következőképp foglalta össze a 2017-es szabályrendszerrel kapcsolatos fejleményeket:

wolff_2015

„Beszéltünk a 2017-től érvényes szabályokról, s úgy döntöttünk, hogy szélesebb abroncsokra, valamint autókra van szükségünk” – mondta Wolff, az AMuS szerint egészen pontosan 200 centiméter széles versenygépekről és 42 centis kerekekről van szó. Az osztrák csapatvezető további kiemelte a legfontosabb kérdést is: mi a fontosabb, az autók sebessége vagy kinézete?

„Arról is beszéltünk, hogy elég jól fognak-e kinézni ezek az autók? És ha nem, akkor melyik irányból közelítjük meg a problémát, a dizájn vagy a technika oldaláról? Azt akarjuk, hogy legyenek öt másodperccel gyorsabbak, és a kinézetüket a technika határozza meg? Én így gondolom jónak. Vagy inkább előhozakodunk egy tervezési koncepcióval, s azt mondjuk, hogy az autónak így kell kinéznie, még ha ettől nem is lesz gyorsabb?”

Tagged: