Kettős pontszerzés a Sauber számára

F1

2015. április 12. vasárnap, 13:08

Szerző: Strommer Benjamin

Felipe Nasr nyolcadik helyen ért célba, Marcus Ericsson kilencedikként, a maláj nullázás után az F1-es Kínai Nagydíjon ismét a legjobb tíz közé fértek mindketten.

A kilencedik és tizedik pozícióból kezdte meg versenyét Felipe Nasr és Marcus Ericsson, a futam legnagyobb része folyamán azonban nem tűnt valószínűnek a dupla pontszerzés, Max Verstappen – akivel mindkét Sauber-pilótának meggyűlt a baja – 4 körrel leintés előtti műszaki hibája után viszont a páros tagjai előreléptek egy-egy pozíciót, a biztonsági autó beküldése miatt pedig ez egyben a végeredményt is jelentette. Az eddigi 14 mellé 5 pontot hozzácsapó Sauber továbbra is negyedik helyen áll a konstruktőrök bajnokságban.

„Nagyszerű nap volt a csapat számára, mivel mindkét autó pontokat szerzett, igazán elégedett vagyok” – idézi a Sauber sajtóközleménye Felipe Nasr szavait, aki könnyűnek semmiképpen nem tartja a mögötte álló versenyt. „Nem volt egyszerű futam, a Lotus és Toro Rosso ellen harcoltunk, akiknek láthatóan jobb tempójuk volt nálunk. Ami engem illet, mindent kihoztam az autóból, amit tudtam, valamint a stratégiából is. Elégedettek lehetünk ezzel az eredménnyel” – mondta a versenyző, aki hetedik helyet foglal el az egyéni pontversenyben.

Bár a futam legnagyobb része során nem állt az első tízben, a Daniel Ricciardóval többször összecsapó Ericssonnak sikerült teljesítenie célját. „Azt tűztük ki magunk elé, hogy mindkét autó érjen célba, ez pedig sikerült is. Nekem egészen kemény versenyem volt, sok harccal közben. Kicsit szenvedtem, hogy rendes működésre bírjam az első abroncsokat, és tudjam tartani a kívánt tempót. Mindemellett remek csatákat vívtam” – fogalmazott a fiatal svéd.

Tagged: