Kevés pontot ért a Red Bull hibátlan versenye

F1

2015. május 10. vasárnap, 18:32

Egyedül Malajziában futottak problémamentes versenyt a Red Bullok az idei F1-es szezonban – így talán a Spanyol Nagydíj még előrelépésnek is tekinthető, a megszerzett 7. és 10. hely ellenére is.

A pozitívum itt annyiban állt számukra, hogy nem előzgették agyba-főbe a őket a 66 kör során, sőt, még Ricciardo előre is tudott lépni a rajtpozíciójához képest. A 10. helyről induló ausztrál a hetedik helyig tornázta fel magát, Kvjat viszont két pozíciót is rontott, és a 10. helyen végzett.

„Ma sokkal elégedettebb vagyok, hiszen mindent kihoztunk az autóból, és az elérhető legjobb pozícióban zártunk” – nyilatkozta a mosolyra egyre kevesebb okot találó, és a tavaly itt első „hivatalos” dobogóját szerző Ricciardo. „Voltak bátorító pillanatai a versenynek, de még mindig messze vagyunk attól, ahol lenni szeretnénk. A hétvégére több fejlesztést is hoztunk, melyek sajnos nem a várakozásaink szerint működtek, így ezen mindenképp dolgoznunk kell még. A Williamshez képest nagy a lemaradásunk, de jó esélyünk van rá, hogy Monacóban közelebb kerüljünk hozzájuk.”

Danyil Kvjat versenye egy fokkal nehezebben alakult, hiszen a rajtnál visszaesett, így nehezebb volt számára a felzárkózás. „Egyszerűen ma nem volt tempónk egy jobb eredményhez” – mondta a res bullos kaland során eddig balszerencsés orosz pilóta. „Az első köröm gyengén sikerült, ami befolyásolta a versenyemet is. Ha ilyen történik veled ezen a pályán, könnyen vége lehet a játéknak, hiszen nagyon nehéz közel kerülni az előzéshez.”

„A futam végén remek csatát vívtam Sainz-cal, és kíváncsian várom a versenybírák döntését arról, hogy mi történt pontosan (a verdikt azóta már megszületett, az eredmény ide kattintva olvasható). Még minden területen fejlesztenünk kell az autót, de legalább pozitívumként tudom értékelni, hogy mindkét autónk be tudta fejezni a versenyt. Számomra viszont rosszul alakult a futam, és már csak Monacóra akarok koncentrálni, ahol remélhetően versenyképesebbek leszünk majd.”

Tagged: