Komoly figyelmeztetést kapott Lewis Hamilton

F1

2015. május 20. szerda, 08:11

Szerző: Gellérfi Gergő

A kétszeres világbajnok brit F1-est szintén bajnok honfitársa figyelmeztette: ha nem változtat életstílusán, az veszélybe sodorhatja végső célját, azaz hogy minden idők egyik legsikeresebb pilótája legyen.

Az 1996-os világbajnok Damon Hill honfitársát, a kétszeres bajnok Lewis Hamiltont figyelmeztette, hogy ha nem változtat életstílusán, arra rámehet a karrierje – és nem ér majd el olyan sikereket, amilyenekre hivatott lenne. Ennek igazolására Hill a Spanyol Nagydíjat hozta példaként, ahol Hamilton négy versenyhétvége után először elbukta a pole-t, s a versenyen is kikapott csapattársától, aki simán nyert, miközben a britnek az ezüstéremért is meg kellett harcolnia.

„Úgy érzem, Lewis Spanyolországban elvesztette a koncentrációját. Nico a két verseny közt hazament, és azt mondta magának, hogy többször nem fog veszíteni, majd pedig a következő feladatra kezdett koncentrálni. De nézzék csak meg, mit csinált Lewis Bahreint követően: előbb elment Olaszországba filmet forgatni, majd ellátogatott a Mayweather-meccsre. A jet lag nagyon legyengíti az embert, nem lehetsz utána a legjobb formádban” – nyilatkozta Hill a brit Expressnek.

hamilton_win_aus2

„Még egy hozzá hasonlóan tehetséges versenyző sem engedheti meg magának, hogy bármennyire is kiengedjen egy Nico-szintű riválissal szemben, egyszerűen nem becsülheted alá az ellenfeleidet. Lewis viszont úgy tűnik, hogy élvezni akarja az életet, learatni a siker és a hírnév gyümölcseit, ami nagyszerű, ám ehhez továbbra is nyernie kell, hiszen minden ebből fakad. Fel kell ismernie, mi forog kockán, hiszen az a célja, hogy a valaha volt egyik legsikeresebb pilóta legyen, csak az a kérdés, hogy elkötelezi magad a munka mellett, vagy sem?”

„Most Monaco következik, ahol Nico tavaly tökéletes munkát végzett, s most is egy győzelemmel a zsebében érkezik ide, így Lewis szezonja hiába kezdődött olyan jól, ahogy tavaly nem sikerült neki, egyetlen percre sem engedhet ki.”

Tagged: