Kvjat: Verstappen túl fiatal az F1-hez

F1

2015. március 11. szerda, 12:02

Néhány napon belül Max Verstappen minden idők legfiatalabb F1-es versenyzője lesz, ám Toro Rossós „vértestvére”, a maga 20 évével sem túl öreg Kvjat szerint a holland túl fiatal a bemutatkozáshoz.

Szegény Verstappennél aligha várhatja más jobban a szezonnyitót, hiszen amíg nem bizonyít a versenypályán, addig folytatódni fog a rátermettségét firtató nyilatkozatáradat. Most éppen Danyiil Kvjat volt a soros, aki tavaly – igaz, a GP3 bajnokaként – 19 évesen lépett fel a királykategóriába, és idén már a Red Bull csapatát erősíti Daniel Ricciardo mellett.

Az orosz úgy vélekedik, hogy a 17 évesen debütáló holland még fiatal ahhoz, hogy a sportág legjobbjai között vezessen. „Én 19 voltam újoncként, de az F1-ben minden a nulláról kezdődik. Nem tudom, de talán a 18 megfelelő korhatár lenne. De mit lehet mondani? Ez az ülés már az övé, és rajta áll, hogy mit csinál majd vele” – idézte Kvjatot a Motorsport.com.

A ma már veteránnak nevezhető Felipe Massa 20 évesen került bele az F1-es cirkusz körforgásába, de a tipikus kezdő hibák miatt a Sauber nem hosszabbította meg a szerződését, így csak két évvel később térhetett vissza. „20 évesen lettem F1-es pilóta, és úgy éreztem, tapasztalatlan vagyok még. Annak ellenére, hogy Verstappen milyen tehetséges, túl korán érkezik majd” – vélekedett a brazil.

Tagged: