Lauda tanácsot ad Rosbergnek

F1

2015. április 29. szerda, 11:22

Szerző: Strommer Benjamin

„Mondja azt: én hibáztam” – áll a háromszoros F1-es világbajnok útmutatásában, aki szerint Rosbergnek minden egyes versenyre úgy kell megérkeznie, mintha a bajnokság ott kezdődne.

Az előző évben utolsó nagydíjig bajnoki címért csatázó Nico Rosberg négy verseny után 27 ponttal marad el csapattársa, Lewis Hamilton mögött, akit eddig egyetlen futamon sem tudott maga mögé utasítani. A német versenyzőnek sürgősen magasabb fokozatba kell kapcsolnia, máskülönben Hamiltonnak nemsokára már csak a csapaton kívüli veszélyforrásra, a Ferrarira kell odafigyelnie. A Mercedes istálló elnöki posztját betöltő Niki Lauda igyekszik jó tanáccsal szolgálni Rosbergnek.

„Nicóra az elképzelhető legnehezebb munka vár. Lewis csúcsformában van, lényegében nem követ el hibákat, a magabiztossága pedig határtalan” – mondta a német Auto Motor und Sportnak Lauda. „El kell felejtenie a bonyolult magyarázkodást, és kimondani: én hibáztam. Vegye ki a nehezéket a fejéből, és versenyezzen úgy, mintha a bajnokság minden alkalommal nulláról kezdődni el.”

„Nicónak meg kell törnie Lewis sorozatát” – hangzik Lauda legfőbb tanácsa. „És nyomás alá kell helyeznie őt. Ha csak egyszer is legyőzi, a másik gondolkodni kezd.”

Egy másik nagy osztrák F1-es, Gerhard Berger szerint Rosbergnek érdemes megfogadnia, amit Lauda mond. „Jó ötlet Nikitől tanácsot kérni, ha bajnokká akarsz válni, miközben látszólag nem vagy olyan gyors, mint a riválisod” – utalt valószínűleg az 1984-es szezonra, amely során Lauda gyorsabb csapattársát, Alain Prostot győzte le. „Mindenekelőtt Nicónak továbbra is hinnie kell magában. Ez a legfontosabb dolog.”

Tagged: