Lehetővé válhat a Cosworth F1-es visszatérése

F1

2015. május 14. csütörtök, 17:27

A sportágban utoljára a Marussiának motorokat szállító brit gyártó képviselői sosem tettek le arról, hogy egyszer visszatérhetnek az F1-be, és a duplamotoros szabály esetén ez meg is történhet.

A London melletti Biggin Hillben ma döntik el a sportág legfontosabb résztvevői és irányítói, hogy merre haladjon tovább a Forma-1, és szeretnének egyezségre jutni az egyik legfontosabb kérdést, a 2017-től tervezett motorformula-változtatást illetően is. Az egyik megoldás a Bernie Ecclestone által javasolt, kétféle motor lenne, ahol a nagycsapatok vígan használhatnák jelenlegi erőforrásaikat, a pénzszűkében lévő kicsik pedig olcsóbb, ikerturbós V6-osokat, esetleg V8-asokat is az autóikba építhetnek.

Ez az út közelebb hozhatja a V8-as korszakkal együtt távozó Cosworth-okat is, feltéve, ha pénzügyileg kifizetődő lesz a britek számára. A Motorsport.com információi szerint a Cosworth vezetői között is szóba került már a visszatérés esélye, de addig nem szeretnének semmi konkrétumról dönteni, amíg nem tisztázódik a motorszabály. Ha minden jól alakul, akkor csütörtök estére már eldőlhet az F1-es erőforrások jövője – a cég egyik szóvivője úgy nyilatkozott, hogy sosem került le napirendről a visszatérés.

„A Cosworth ügyletei felszálló ágban vannak, és az egész struktúránk három fő pillérre támaszkodik: az autózásra, az utángyártásra és a motorsportra. A vállalatunk mérnöki megoldásokat kínál mindhárom területen, és megvannak a létesítményeink arra, hogy minden követelménynek megfeleljünk, a legnagyobb autógyártóktól a motorsportig. A Forma-1 mindig is kulcsfontosságú volt a Cosworth számára, és mindig is közel maradtunk hozzá. Viszont nem vagyunk abban a helyzetben, hogy ezekről a pletykákról beszéljünk” – idézte a szóvivőt a Motorsport.com.

Tagged: