Magnussen bízik a McLarenben

F1

2015. május 31. vasárnap, 22:07

A wokingi F1-es csapat tartalékpilótáját nemrég méltatta csapatfőnöke, Ron Dennis – most rajta volt a sor, hogy kifejtse bizalmát a sportág történetének második legsikeresebb istállója felé.

A dán pilóta nemrég arról beszélt, hogy a McLaren GP2-es protezsáltja, Stoffel Vandoorne nem jelent rá komolyabb veszélyt, mint a többi, Forma-1 ajtaján kopogtató tehetség. Nem sokkal nyilatkozatát követően csapatfőnökével együtt Koppenhágába utazott, hogy a dán üzleti élet képviselői előtt adjon hangot elvitatottságának – az elhivatottság akkor Ron Dennis szavaiból sejlett ki igazán, most viszont Magnussen is kifejezte lojalitását a McLaren felé.

„Tudjuk, hogy a Forma-1 megjósolhatatlan. Én hiszek a McLarenben, hogy odafigyel a karrieremre, és nem csak arról van szó, hogy csak az ő autójukat akarom vezetni. Ha nincs üresedés a csapatnál, Ronnal, Erickel és a menedzsmentemmel máshol fogunk nézelődni” – idézte a dánt a Crash.net.

Ennek ellenére Magnussen szeretne mihamarabb visszatérni a körforgásba, amilyen hamar csak lehet, és pozitívnak nevezte jelenlegi érzéseit. „Nagyon izgága vagyok emiatt, és úgy gondolom, hogy így is kell lennie. A mostani helyzetem nem a legmegfelelőbb, de az volt a legjobb döntés, hogy a McLarennél maradjak, és továbbra is részese legyek a csapat jövőjének, amely nagyszerűnek ígérkezik.”

„Izgatott vagyok, és egyben fiatal is. 22 évesen nagyon sok minden áll még előttem, így megengedhettem magamnak egy olyan évet, mint az idei. Több tapasztalatot akarok gyűjteni, és olyan dolgokat elsajátítani, amiket talán nem tudnék, hogyha nem lennék az autóban. Valójában nem rossz dolog a pálya szélén lenni, mert más dolgokat is megtanulsz ilyenkor” – tette hozzá a dán.

Tagged: