Magnussen nem tudja, meddig ül Alonso helyén

F1

2015. március 12. csütörtök, 13:52

A Fernando Alonsót helyettesítő Kevin Magnussen nem gondolkodik az Ausztrál Nagydíjon túl – a dánnak kevés ideje volt kipróbálni az új autót, de azt mondja, legalább az időmérőre felkészült.

Pár hete talán még Magnussen sem hitte volna, hogy az idei szezon során F1-es futamon állhat rajthoz, de mégis, ezt már a szezon első nagydíján megteheti. A dán persze nincs könnyű helyzetben: tudja, hogy csak beugróként van jelen, a teszteken éppen emiatt csak egynapnyi gyakorlási időt kapott, és persze a McLaren-Honda sem áll még a helyzet magaslatán az új technikával.

„Nem tettem meg annyi kört, amennyit reméltem” – mondta a felkészüléséről Magnussen a melbourne-i sajtótájékoztatón. „Ha minden tökéletesen megy, akkor egy tesztnap alatt legfeljebb 150-ig juthattam volna, ehelyett alig 40 lett belőle. Viszont majdnem mindegyik alacsony üzemanyagszint mellett történt, így legalább erre fel vagyok készülve.”

„Feltankolt állapotban még nem érezhettem meg az autót, így érdekes tapasztalat lesz ez ezen a hétvégén. De korábban is vezettem már versenyautókat, szóval nem lesz olyan nagy újdonság. Persze új az autó, de nem számítok gondokra ezen a téren.”

magnussen (2)

És hogy a nehéz tesztszezon után milyenek a csapat várakozásai az első futam előtt?

„Azt kell mondanom, hogy elég alacsonyak” – ismerte el Magnussen. „Nyilvánvalóan gondjaink vannak a megbízhatósággal, nehezen tudunk hosszú időn át a pályán lenni – de persze az egész McLaren új fejezetbe lépett, így időbe telik, mire helyrejönnek a dolgok. Ám a csapat helyes irányba indult el, és fényes jövő áll előtte.”

Jelen állás szerint a dán megbízása csak egy futamra szól, hiszen Alonso Malajziában visszatér a csapathoz – feltéve persze, hogy előtte teljesíti az FIA orvosi tesztjeit. Amikor megkérdezték Magnussentől, hogy mit tud a három hete balesetet szenvedett spanyol állapotáról, így felelt:

„Nem léptem vele kapcsolatba. Csak Twitteren, ahol sok szerencsét kívánt, én pedig megköszöntem. Nem kérdeztem meg tőle, hogy hogyan érzi magát, de úgy hallom, minden jól halad vele. Én most csak a versenyre koncentrálok, neki pedig minden jót kívánok.”

És hogy lát-e esélyt önmaga számára arra, hogy Sepangban is rajthoz álljon? „Erre még várnunk kell. Nem én vagyok a megfelelő ember, aki erre választ tud adni.”

Tagged: