Malajzia volt Ericsson élete versenye?

F1

2015. április 4. szombat, 15:36

Szerző: Strommer Benjamin

A svéd F1-es pilóta legalábbis így érzi, annak ellenére, hogy futam kettő kör után véget ért számára. Hetedik is lehetett volna a Toro Rossók előtt, ha nem csúszik ki.

Tény, hogy a Sauberbe igazoló, és az ausztrál szezonnyitón első pontjait megszerző Marcus Ericsson a Malajziai Nagydíjon jutott be pályafutása során első alkalommal a Q3-ba – úgy, hogy minden szabadedzést is a legjobb tíz között zárt –, és a futamon is pontszerző helyen haladt, amíg Nico Hülkenberg üldözése közben meg nem pördült, és a kavicságyba süllyedt autójával.

„Azt hiszem, csak egy pillanattal később fékeztem, és miután fordítani kezdtem az autót, ahelyett, hogy tapadt volna, a hátulja ki akart ugrani” – idézte fel a kieséssel járó balesetet Ericsson az Autosport lapnak. „Ez ilyen dolog: pár másodperccel korábban vagy később fékezel, és egyszer hős vagy, másszor már a bukótérben. Különösen dühítő, de tanulni lehet belőle.”

„Ha visszatekintek a hétvégére, egészen elégedett lehetek, mivel igazán erős tempót mutattam. A legjobb 10-ben voltam minden edzésen, és általánosságban nagyon erősnek éreztem magam. Az autóban is versenyképesnek tűntem, ez egyféle áttörés volt számomra. De végül csalódott érzéssel távoztam, mivel biztos vagyok benne, hogy harcolhattunk volna a hetedik-nyolcadik helyért a Toro Rossókkal. Megvolt a kellő tempónk. De néhány nap múlva már erős leszek, mivel megmutattam, mire lehetek képes.”

A maláj tapasztalat után Ericsson célja nem is lehet más – csapattársával, a Sepangban szintén nullázó Felipe Nasrrel egyetemben –, hogy a következő hétvégi Kínai Nagydíjon újra pontszerző helyen fusson be.

Tagged: