Manor: Lehet, hogy Merhi sokáig marad

F1

2015. április 5. vasárnap, 13:43

Szerző: Gellérfi Gergő

Bár csak a szezon első versenyeire kapott szerződést a legkisebb F1-es istállótól, csapatfőnöke nyilatkozata alapján úgy tűnik, hogy Roberto Merhi akár hosszabb távra is tervezhet a Manorral.

A spanyol Roberto Merhi egyelőre csak a 2015-ös szezon első versenyeire kapott szerződést a Manortól, a csapat pontosan meg sem határozta, hogy mennyi ideig maradhat a tavaly a WSR bajnoki címéért küzdő fiatal tehetség, aki a 2011-es F3 Euroszéria megnyerésével lépett be a legígéretesebb utánpótlás-versenyzők sorába.

A szerződtetést követően maga Merhi is elismerte, hogy szponzort kell találnia a maradáshoz, hiszen a Manor anyagi helyzete ezt megköveteli. A melbourne-i betlit követően a Malajziai Nagydíjon rajthoz állhatott a spanyol, és célba is ért, ezzel megtéve az első lépést a Manor eredményesség felé vezető hosszú útján. A csapatfőnök, Graeme Lowdon, aki még a Manor F3-as időszakából ismeri Merhit, egyelőre elégedett versenyzőjével.

merhi_manor

„Még 2009-ban az európai F3-ban szerepeltettük Robertót, és nagyon elégedettek voltunk vele. Remek munkát végzett, így azóta is figyeltünk rá” – idézi az Autosport Lowdont. „Új tehetségeket akartunk az F1-be hozni, és így is tettünk, de végül is azt kell tennünk, ami jó a csapat számára. És jelenleg az a jó, ha megtartjuk a jelenlegi felállásunkat” – utalt arra, hogy Merhi akár maradhat is.

„Roberto első osztályú munkát végzett Malajziában. A felállást tekintve nincs semmilyen szigorú szabályunk, egyedül az, hogy a csapat érdekeire koncentráljunk.”

Tagged: