Marquez zöld jelzést kapott: rajthoz áll Jerezben

Motor

2015. április 29. szerda, 09:10

Bár komolyan eddig sem volt veszélyben a címvédő Marc Marquez indulása a hétvégi Spanyol Nagydíjon, egy mai vizsgálat után megerősítették, hogy a szombaton dirt track edzés közben a kisujját eltörő motoros ott lesz a jerezi rajtrácson.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Marc Marquez szombaton elesett dirt track edzés közben, s eltörte a kisujját. A fiatal spanyolt már aznap délután megműtötték, s Dr. Xavier Mir már akkor is optimistán fogalmazott a regnáló világbajnok hétvégi indulásával kapcsolatban. Ma a doktor ismét megvizsgálta a Repsol Honda versenyzőjét, amely után immár biztossá vált, hogy Marquez ott lesz a mezőnyben a jerezi Spanyol Nagydíjon.

93-marquez_0.big
 
„Ma újra megvizsgált Dr. Mir, aki megerősítette, hogy a seb gyógyul és jól néz ki” – idézi a pilóta szavait a crash.net. „Levette a gipszet, amit még ő tett az ujjamra, és nekiálltam néhány fizioterápiás gyakorlatnak aktív és passzív mozgásokkal egyaránt. Az ujjamat minden edzés után újra ellenőrizni fogják Jerezben, és a kötés is mindig cserélve lesz. Nagyon motivált vagyok a nagydíj előtt, hiszen ez lesz az első spanyolországi futam idén. Ott lesznek a hazai rajongóim, emellett van néhány kellemes emlékem innen az előző évekből! Kár a sérülésért, de remélem, hogy ez nem fog nagyon befolyásolni, és jó eredményt érhetek el a szurkolóim előtt.”
 
A címvédő indulása egyébként borítékolható volt, hiszen minden áron szüksége van a világbajnoki pontokra, miután három forduló eltelte után már 30 pont a hátránya az összetettbeli éllovas Valentino Rossival szemben.