Massa: Megértem és sajnálom Raikkönent

F1

2015. június 19. péntek, 11:23

Szerző: Strommer Benjamin

A brazil versenyző pontosan tudja, mit él át a finn F1-es a Ferrarinál, ahol nincsen szerződése a következő szezonra. Nem meglepő, hogy már Hülkenberg neve is felmerült lehetséges utódjaként.

Kimi Raikkönen szerződése a 2015-ös szezon végén lejár, a Ferrari pedig már versenyek óta azt hangoztatja, a pilóta bizonyítson, mielőtt döntenek ülése sorsáról. Nem véletlen, hogy számos spekuláció napvilágot látott már az üggyel kapcsolatban, köztük az a sajtóhír is – miszerint ha a finn maradna, fizetését akkor is jelentős mértékben csökkentenék –, amely az Osztrák Nagydíj csütörtöki napján kihozta sodrából a közömbösségéről ismert Raikkönent. „Láttad a szerződésem? Nem? Akkor csak kitalálod ezt a marhaságot?” – vonta felelősségre a ferraris dühösen a hír szerzőjét.

Felipe Massa pontosan ismeri az érzést, milyen az olasz istálló versenyzőjeként jövőjét firtató kérdések kereszttüzébe kerülni. Az ő távozását nem egy alkalommal jövendölte meg a média, mielőtt 2013 végén valóban elhagyta a Ferrarit. „Sajnálom Kimit. Tudom, mekkora nyomás van rajta. Tudnom kell, hiszen én is voltam a helyében” – idézi az olasz Autosprint a Williams pilótáját.

Eddig Valtteri Bottast és Daniel Ricciardót emlegették lehetséges befutókként, ezúttal pedig egy új név is felmerült: Nico Hülkenberg hirtelen a versenyzőpiac igen értékes szereplőjévé emelkedett, miután múlt héten a Porschéval megnyerte a legendás Le Mans-i 24 órás megmérettetést.

„Ez határozottan egy extra löketet jelent nekem. A szerződésem a Force Indiával az idény végén lejár, tehát nyitott vagyok” – nyilatkozott mosolyogva a német Bildnek a versenyző, akiről nemrég még azt pletykálták, a hosszútávú versenyzésre cserélheti eddig egy helyben toporgó F1-es pályafutását.

Tagged: