Massa: Most elkaphatjuk a Ferrarit

F1

2015. június 11. csütörtök, 09:07

Szerző: Strommer Benjamin

A Williams pont azután kapja meg idei legnagyobb fejlesztési csomagját, hogy először legyőzte a Ferrarit: Felipe Massa részéről nagy az optimizmus az F1-es csapat egyik legjobb tavalyi versenye, Ausztria előtt.

A hétvégi Kanadai Nagydíjon a Williams istálló idén először egy autóval megelőzte mindkét Ferrarit, mely egyben a dobogós hely megszerzését is jelentette a szezon során először: Valtteri Bottas lett harmadik a Mercedesek mögött. Felipe Massa a piros autók után, hatodik helyen zárt, eredménye azonban szintén erősnek nevezhető annak fényében, hogy a 16. rajthelyről kellett felzárkóznia. A következő helyszín az Osztrák Nagydíj, ahol a brazil tavaly pole-pozíciót szerzett – 2014 eleje óta továbbra is az egyetlen alkalom, amikor nem gyári Mercedes indult az élről.

„A Ferrari motorja sok fejlesztést kapott, a különbség azonban továbbra is hasonló volt. Ebből látszik, hogy továbbra is harcolhatunk. Frissítéseket kell kapnunk az autóra a következő versenyen, remélem, akkor még jobban sikerül elfogni őket. Nem tudom, a Mercedes mikor fog fejleszteni az erőforrásunkon, mikor adnak át néhány újítást, mert akkor még erősebbek leszünk ezen a területen” – idézi Massát a motorsport.com.

„Úgy gondolom, a dolgok jó úton haladnak számunkra. A verseny egy fontos pillanat volt számunkra. Ausztria kedvező pálya lesz, egy fontos momentum, hogy nyomást helyezzünk a Ferrarira. Úgy gondolom, ez lesz a legnagyobb frissítés, amit az egész szezonban fogunk kapni” – utalt a fejlesztési csomag mértékére.

A Williams 104 ponttal a konstruktőri bajnokság harmadik helyén áll, Valtteri Bottas és Felipe Massa ötödik és hatodik az egyéni pontversenyben 57 és 47 egységgel. A Ferraritól mindkét tekintetben már most jelentősen el vannak maradva, habár az egyéni bajnokság negyedik helyezettje, a Bottastól 15 pontra levő Kimi Raikkönen néhány erős eredménnyel befoghatónak tűnik.

Tagged: