Massa nem akar gyorsabb F1-et

F1

2015. június 25. csütörtök, 15:21

Szerző: Strommer Benjamin

Társainak többségével ellentétben a veterán brazil nincs arról meggyőződve, hogy a gyorsabb autók növelnék a versenyzés színvonalát. Szerinte a kulcsszó az „intelligens” változtatás.

A 2017-es szezontól fogva új szabályok érkeznek a sportágba, mindegyik azzal a céllal, hogy gyorsabbá tegye az autókat – a Formula-1 Stratégiai Csoportja öt-hat másodperccel jobb köridőkre számít tőlük. A mezőny számos aktív tagja kiemelte már, lassúnak tartja a jelenlegi autókat, és alig várja, hogy változások történjenek a nagyobb sebesség érdekében. Felipe Massa azonban nem állt közéjük, és rámutatott: attól, hogy a Formula-1 gyorsabb lesz, egyáltalán nem biztos, hogy nagyobb izgalmakat láthatunk, mint jelenleg.

„Megértem, hogy érdekes lenne gyorsítani az autók sebességén. De ha öt másodperccel gyorsabb kocsik érkeznek, előzni azonban még kevesebbet lehet, mint most, az emberek továbbra is panaszkodni fognak” – mutatott rá Massa versenyzőtársai elképzelésének problémájára. „Kezdeni kell valamit a technikai oldallal, hogy segítsünk a helyzeten. Ugyanakkor intelligens változásokra van szükség, nem arra, hogy az autóknak még több leszorítóerejük legyen.”

„Én is gyors autókat szeretnék, de nem csak arra van szükség, hogy a pályán nagyobb sebességet lássunk. Mert hiába vagy jobb három másodperccel, a tévében nem látszik. Intelligens változások kellenek, hogy javítsuk a show-t az emberek számára.” A sokat látott brazil aztán kitért arra, mit ért ’intelligens’ változásokon. „Az NBA döntőit néztem a héten, és elképesztő volt. Az Instagramon követtem őket, hihetetlen, mennyi segítséget jelent, miközben egy meccset nézel. Itt is erre lenne szükség. Azt kellene figyelni, mit tesznek más bajnokságokban, a jó ötleteket pedig lemásolni” – magyarázta Massa. Javaslata a közeljövőben aligha fog valóra válni, épp mai cikkünkben részleteztük, a Formula-1 mennyire elzárkózik továbbra is a közösségi médiától.

„Az emberek versenyt akarnak látni, előzéseket, harcokat. Ehhez pedig változásokra van szükség. De amikor Kimit és Niki Laudát hallom, akik azt mondják, veszélyesebbé kell válnia, azzal nem tudok egyetérteni. Jobbá és intelligensebbé kell tenni, nem csak szimplán változtatni. A Formula-1-ben ugyanis mindig sok minden változik, de a változás néha nem változtat semmin.”

Tagged: