McLaren: Működnek a fejlesztéseink, de…

F1

2015. május 9. szombat, 15:56

Szerző: Gellérfi Gergő

A spanyolok kétszeres F1-es bajnoka, Fernando Alonso szerint egyértelmű, hogy jó irányba halad a McLaren, az viszont nem különösebben érdekli, hogy pontot szerez-e majd a versenyen.

Bár a Q3-ba ezúttal sem sikerült bejutniuk, Fernando Alonso úgy érzi, hogy a McLaren-Honda határozottan előrelépett a szezon első versenyeihez képest, működtek tehát azok a fejlesztések, melyeket a wokingiak a Spanyol Nagydíjra hoztak. Tény és való, hogy Melbourne-höz képest óriási a javulás, a McLaren immár a hetedik helyen jár a csapatok erősorrendjében, legalábbis a mai nap alapján…

„Minden működött, beleértve az erre a versenyre hozott legnagyobb fejlesztéseket, melyek a motorral kapcsolatban történtek” – nyilatkozta a hazaiak kedvence. „Tudjuk, hogy még hosszú utat kell megtennünk, a csapat munkája mindenesetre kiváló. Az eredmény többé-kevésbé megfelelt a várakozásoknak, újabb előrelépésre van szükségünk ahhoz, hogy bejussunk a harmadik szakaszba.”

alonso_barcsz3

A McLaren persze így sem lehet teljesen elégedetlen, hiszen idén először egyik autó sem búcsúzott el az első 18 percet követően. „Most fordult elő először, hogy mindketten bejutottunk a Q2-be. Ez még persze egy elég alacsony célkitűzés, hiszen nyerni akarunk és a pole-ban lenni, de lépésről lépésre kell haladnunk, és ez most megerősítette, hogy a helyes irányba tartunk.”

A spanyol nem bánná, ha végre megszerezné első pontjait idén, de hangsúlyozta, hogy nem ez a legfontosabb: „Nem sokat változtat az életemen, ha holnap kilencedik vagy tizedik leszek. Győzni akarok, újra bajnok lenni! Ha megszerzem az első pontokat itt, örülni fogok, de úgy gondolom, hogy a holnapi futamnál sokkal nagyobb céljaink vannak…”

Tagged: