Még mindig nyomozza a hiba okát a Force India

F1

2015. július 24. péntek, 18:09

A Force India nem tudhat maga mögött eredményes napot, ugyanis Perez autójának meghibásodása miatt elég rövidre sikerült számukra az F1-es Magyar Nagydíj pénteki edzésnapja.

A Force India napjára erősen rányomta a bélyegét az, hogy Sergio Perez autójának felfüggesztése meghibásodott, és emiatt a 11-es kanyarban balesetet szenvedett, ami miatt megsérült a karosszéria, a szárnyak és a padlólemez is. Elővigyázatosságból pedig a második szabadedzés alatt egyikük sem gurult pályára. Jelen pillanatban pedig a csapat keményen dolgozik azon, hogy megoldást keressenek a problémára még a szombati edzés előtt.

Nico Hülkenberg kissé csalódott volt azután, hogy csak kevés időt tölthetett az autóban: „Nehéz bármit is mondani egy ilyen rövid nap után. Úgy éreztem, hogy az autó elég jó, viszont az első nekifutásom nem volt kimondottan sima, míg a második etapomat félbeszakította a piros zászló. Ez azt jelenti, hogy holnap kicsivel többet kell dolgoznunk, és kellő mennyiségű adatunk sem lesz. Remélhetőleg a csapatnak sikerülni fog megoldást találni Sergio autójának a problémájára.”

jm1510my177_resize

Sergio Perez sem volt felhőtlenül boldog, de azért bizakodva várja a hétvége hátralevő részét. „A balesetig nagyon jó volt az edzés. Sikerült megtalálnunk az egyensúlyt, emellett pedig néhány hasznos beállítást, ami a jó irányba visz minket. Sajnos a hátsó felfüggesztésünk meghibásodott, ami hamar véget vetett a napunknak. Ez sok időt vesz el tőlünk, de remélhetőleg holnapra megoldjuk a problémát és minimalizáljuk a károkat, amik hátráltathatnak minket a hétvégén. Még mindig hiszek abba, hogy jó időmérőnk lehet, szóval optimistán tekintek a hétvége hátralévő részére.”

A csapat műveleti igazgatója, Otmar Szafnauer elmondta, a vizsgálatokat folytatják, hogy szombaton már részt tudjanak venni az edzésen és az időmérőn. Emellett azt is elmondta, hogy a balesetig mindkét autó ígéretesnek tűnt, de a történtek miatt hátrányba kerültek, viszont bízik abban, hogy holnap sikerül valamennyit visszahozniuk és készen állniuk az időmérőre.

Tagged: