Mercedes: A Ferrari gyors lesz Bahreinben is

F1

2015. április 14. kedd, 10:32

Szerző: Strommer Benjamin

A Kínai Nagydíj győzte meg végleg a Mercedest arról, hogy a Ferrari valóban nagy ugrást hajtott végre a tél folyamán. Az F1-es szezon következő futamán, a Bahreini Nagydíjon is versenyképes tempóra számítanak tőlük.

Miután Malajziában kikapott a Ferraritól, második idei 1-2-es eredményével a Mercedes Sanghajban visszatért a győztesek utcájába. Az olasz ellenfél a futam első részében, lágyabb gumikon tudta tartani tempójukat, aztán fokozatosan visszaestek – Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen azonban harmadik és negyedik pozícióban ért célba, a maranellóiak tartósan a második erőt képviselik.

„Nagyszerű győzelem volt ez a csapat számára, de nem a legkönnyebb. Kihívást jelentő verseny volt, ahogyan számítottunk rá” – mondta a Mercedes üzleti ügyvezető igazgatója, Toto Wolff. „A futam kezdetén megvolt a kellő tempónk ahhoz, hogy egy kis különbséget alakítsunk ki a Ferrarikhoz képest, de igazán erősek voltak. Hosszan életben kellett tartanunk az opciós gumikat, és arra kértük a fiúkat, hogy intelligensen vezessenek.”

„Úgy döntöttünk, hogy a második etapon is az opciósok mellett maradunk, és ismét takarékoskodni kellett velük, hogy elegendő ideig kitartsanak. Jól kommunikáltunk a versenynek abban a részében, mindkét versenyzőnek elmondtuk, mi a teendőjük egy 1-2-es befutóhoz, aztán megváltoztattuk a kiállási sorrendet, hogy Nicót védjük Vettellel szemben azzal, hogy ő jött ki előbb, Lewisnál korábban.”

Wolff nyilvánvalóvá tette, a futam hatásaként még komolyabb ellenfélként tekint a Ferrarira, akikkel a következő nagydíjon is számol: „Egyértelmű a mai versenyből, mekkora ugrást hajtott végre a Ferrari a tél folyamán. Versenyképesek voltak Malajziában, nagyon erősek itt az első etapban, és gyorsak lesznek Bahreinben is.”

Tagged: