Mercedes: Megérdemeltük a győzelmet

F1

2015. április 12. vasárnap, 11:45

Szerző: Strommer Benjamin

Toto Wolff azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a Ferrari a malajziaival ellentétes körülmények között is erősen teljesített, ami intő jel az F1-es szezon további részére nézve.

Miután a sepangi futamon megelőzte őket a Ferrari, a Mercedes Lewis Hamilton által újra a dobogó legtetejére állt Kínában, 2014 kezdete óta 13. alkalommal értek célba az első és második helyen. A két futam közötti másfél hétben a gyár a tervezettnél jobban belehúzott fejlesztéseibe, és elégedettek, hogy igyekezetük meg is hozta eredményét. Míg a lágy abroncsokon az erőviszonyok kiegyenlítettek voltak, közepes gumikon a W06 jobban működött, mint a Ferrari autója.

„Egy kicsit aggódtunk amiatt, milyen hosszan bírjuk ki a lágy gumikon, de a tempó rendben volt” – nyilatkozta a futam Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője. „Végre tovább kint tudtunk maradni, mint a Ferrari, az etap végén pedig Lewis egészen figyelemreméltó időket ért el. Jó sebességünk volt ma mindkét gumin. Megérdemelt győzelem volt.”

Az osztrák azonban továbbra is figyel a Ferrarira. A maranellóiak sepangi sikerét sokan a forróságnak tulajdonították, ők azonban Kínában jóval hűvösebb körülmények között is teljesítettek. „Nem szabad elfelejteni, hogy nem volt ma túl nagy hőség, ami látszólag kedvez a Ferrarinak. Figyelembe véve, hogy hol álltak korábban, az agresszív téli fejlesztésükkel ők a legközelebbi kihívóink, ezért nagyon komolyan kell venni őket” – fogalmazott Wolff.

Könnyen lehet, hogy a csapatvezetőnek nem csupán a többi ellenfélre lesz szükséges odafigyelnie, hanem az istállón belül is rendet kell raknia, Lewis Hamilton és Nico Rosberg ugyanis összeszólalkozott a mai sajtótájékoztatón. 

Tagged: