Mercedes = minőség; Ferrari = mennyiség?

F1

2015. június 27. szombat, 09:14

A regnáló F1-es világbajnok, Lewis Hamilton egy alapvető különbségre hívta fel a figyelmet saját csapata, a Mercedes és a rivális Ferrari fejlesztési stratégiáját illetően.

Az idei világbajnoki pontversenyt jelenleg 10 pont előnnyel vezető brit szerint, amíg a Mercedesnél mindig a minőséget helyezik a mennyiség elé, amikor az új elemek kifejlesztése kerül szóba, addig a Ferrarinál egy-egy nagyobb fejlesztéscsomaggal próbálnak meg időről időre elébük vágni. Hamilton szerint a sok kicsi sokra megy, ezért ő inkább saját csapata fejlesztési stratégiájában hisz.

„Idén is ugyanazt az elvet alkalmazzuk a fejlesztési versenyben, mint tavaly. Hétvégéről hétvégére próbálunk meg javítani az autónkon, nem úgy, mint a Ferrari, akik egy-egy nagyobb fejlesztéscsomaggal érkeztek meg például Barcelonába vagy Montrealba, és ettől várták a megváltást. Mi a mennyiség helyett inkább a minőségre fókuszálunk – csak egy-két apró újítás itt és ott. Szerencsére remek szakembereink vannak, akik mindig kitalálnak egy-két ilyen kisebb, előbbre vivó finomítást az autóra” – idézi az autosport.com Hamiltont, akit mindettől függetlenül lenyűgöz az a fejlődés, amin a Ferrari tavaly év vége óta átment. 

„A Ferrarinál nagyszerű munkát végeztek, és nyilvánvalóan sok energiát fektettek abba, hogy utolérjenek minket. Mindig egyszerűbb üldözni valakit, mint elöl lenni. Kicsit olyan ez, mint amikor az ember hegyet mászik. Mi már majdnem felértünk a csúcsra, de előbb-utóbb a többiek is el fognak jutni ugyanerre a szintre, úgyhogy ha apránként is, de tovább kell haladnunk” – fogalmazott a brit világbajnok.

Tagged: