Mercedes: Nincs szükség nagy változásra

F1

2015. március 22. vasárnap, 12:57

Szerző: Strommer Benjamin

Talán nem túl meglepő módon a bajnokcsapat továbbra sem állt az F1-es forradalmat szorgalmazók mellé. Ítéletet mondtak a Ferrari korábbi koncepciója felett is, amely a jövő versenyautóját mutatta be.

Míg a mezőny tagjai közül a Ferrari a legnagyobb híve a Formula-1-nek drasztikus megváltoztatásának, a Mercedes az az istálló, amelyik azt szeretné, ha a jelenlegi szabályrendszerbe legkevésbé nyúlnának bele. Toto Wolff, a németek üzleti csapatvezetője igyekezett elmagyarázni, miért.

„Személyes véleményem az, hogy magának a sportnak nincs szüksége nagy változásra. A szabályok módosításáról, vagy az autók vagy motorok megváltoztatásáról beszélünk, talán nem annak kellene az elsődleges célpontnak kellene. Világbajnokokként szerencsés pozícióban vagyunk, hogy elégedettek legyünk a szabályokkal. De nyitottnak kell lennünk a párbeszédre, és részt is kell vennünk benne” – idézi a crash.net Wolffot, akinek csapata a hibrid V6-os erőforrások bevezetése óta 20-ból 17 versenyt nyert.

A Ferrari korábban bemutatott egy rajzot, amely a jövő F1-es autóját ábrázolta, egészen elrugaszkodva a jelenleg pályán látható modellektől. „A Ferrari tervezete provokáció volt, ezt ők mondták. Nekem személy szerint tetszett, ahogyan az autó kinézett, de nem vagyok biztos benne, hogy ez a Formula-1. Mindazonáltal le kell ülnünk, és megbeszélnünk, hogyan javíthatunk az F1-en összességében.”

„Ha abban egyetértünk, hogy változtatunk az autók kinézetén, minden következménnyel a vezethetőségre nézve – mert nem szabad sportautókká válniuk –, akkor beszéljük meg, hogy az autók legyenek szélesebbek, a gumik nagyobbak… Tartozunk ezzel az F1-nek, de nem hiszem, hogy ez egy elsődleges probléma lenne.”

Tagged: