Miskolc Rali: Skoda győzelem a Zemplénben

Rali

2015. április 27. hétfő, 17:53

Péntek délután már csak lépésben haladt Miskolc belvárosának forgalma, hiszen aki a környéken élt és mozgott, mindenki a Speedway Arénába igyekezett, hogy Magyarország legjobb rali versenyzőpárosainak szurkolhasson.

Ezúttal is óriási nézőszámot vonzott a hétvégén lezajlott 2. ORB futam, amit a rendezők egy látványos prológgal tettek még érdekesebbé az ide látogatók számára.

_o1a1244_resize

Mind a csapatok, mind a szurkolók, ennek a fantasztikus hangulatnak az emlékeivel térhettek nyugovóra azért, hogy másnap korán reggel megkezdhessék a küzdelmet a másodpercekért.

A verseny győztes csapatának, a SKODA Rally Team Hungaria csapatának pilótáját kérdeztük:

Ő, hogyan élte meg ezt a futamot belülről?

Először is el kell mondanom, hogy mindig nagyon jó érzéssel tölt el, amikor a SKODA oldalán az 1. rajtszámot látom, ezért ennek a futamnak ismét pozitív érzelmekkel álltam neki.

Azt már előre tudtuk, hogy jó pályák, és mégis egy nehéz, hosszú futam vár ránk. A rendező ugyanis az általában kettő napra tervezett versenyt most egy napra szervezte meg.

Ez azt jelentette számunkra, hogy a győzelemhez 12 óra alatt, hibamentesen kell teljesítenünk közel 140 gyorsasági km-t és mindehhez közel 400 km etap útvonalat.

A szombati napnak tehát minden csapat ezzel a nyomással, de más-más taktikával állt neki.

Mi az egy nap alatt teljesítésre váró 3×4 gyorsasági szakasz első körét egy kicsit óvatosabban kezdtük meg, plusz az egyik taktikai lépésünk nem bizonyult jó döntésnek, bár már az 1. kört – 4 gyorsasági szakasz – az élen zártuk.

Ezt követően egy szerviz várt ránk, ahol váltócsere mellett döntöttünk, így a szerviz sátrunkban többedmagammal ismét tanúi lehettünk a BRR Team elképesztő profizmusának. A szervizcsapat egy egységként, tökéletes összhangban pontosan 13 perc alatt cserélte ki a SKODA váltóját.

A 2. körnek tehát már egy hosszabb áttételű váltóval indultunk neki, ahol kiderült, jól döntöttünk. Nem csak megtartottuk a pozíciónkat, de még gyorsulni is tudtunk annak ellenére, hogy a pályák minősége itt már helyenként elkezdett „romlani”, sőt kis lépésekben ugyan, de még tovább növeltük az előnyünket.

Ezt az előnyt végül a verseny végéig meg tudtunk tartani, így ezzel az eredménnyel mind az abszolút értékelésben, mind a kategóriánkban idén másodszorra is a SKODA Rally Team Hungaria csapata állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Ezzel a győzelemmel sikerült tovább erősíteni előnyünket a bajnokság éves abszolút értékelésében, ami egy igen erős pozitív töltetet ad az egész csapatnak az évad további részére.

A következő futam mindössze 3 hét múlva következik Szombathelyen, ahová szintén szívesen megyünk, hiszen számunkra ez a futam is kedves emlékeket őriz. 2012-ben ugyanis itt debütáltunk a Baumschlager Rallye & Racing Teammel, illetve Igorral is.

Még egyszer köszönjük a támogatásotokat, és számítunk rátok Szombathelyen is!