Montezemolo sajátjának is érzi a győzelmet

F1

2015. március 31. kedd, 11:58

Szerző: Strommer Benjamin

A Ferrari korábbi elnöke Sebastian Vettel első ferraris sikere kapcsán arra is emlékeztetett, hogy az útra, amely a malajziai F1-es dobogóig vezetett, már a korábbi vezetőség idejében ráléptek.

A 2015-ös a változások éve a nagy múltú olasz együttesnél, Fernando Alonso, aki évekig hátán vitte a Scuderiát, távozott a csapattól, Sebastian Vettel pedig érkezett, hogy betöltse helyét – az eddigi két verseny alapján ki lehet jelenteni, igencsak sikeresen. Változott azonban a vezetőség is, előbb a több mint húsz éven át hatalmon levő Luca di Montezemolót váltotta Sergio Marchionne, majd Montezemolo védencét, Marco Mattiaccit – aki Vettelt a csapathoz csábította – Maurizio Arrivabene.

A sikert könnyű az új vezetőség első nagy eredményeként azonosítani, de Montezemolo emlékeztetett, az idáig vezető út jóval hamarabb elkezdődött. „Ez a kemény munka jutalma. Ezen az autón Maranellóban 2014 februárjában indult, aztán azok vették kézbe, akik most vezetik a Scuderiát” – mondta a jelenlegi Alitalia-elnök az olasz médiának.

„A győzelem talán a Mercedes kisebb hibáihoz is köthető, de azokhoz is, akik tavaly ezt az autót és motort tervezték” – emlékeztetett arra, hogy számos technikai szakember sincsen már az istállónál. Hozzátette, az még őt is meglepte, hogy a győzelem már a szezon második futamán elérkezett. „Én nagyon boldog vagyok. Nem számítottam arra, hogy a csapat ilyen korán nyerni fog.”

Tagged: