Nem beszél újabb győzelemről Vettel

F1

2015. április 9. csütörtök, 10:53

Szerző: Strommer Benjamin

A malajziai nyertes ehelyett azt emelte ki az F1-es Kínai Nagydíj előtt: a Ferrarinak realistának kell maradnia, elsődleges céljuk pedig az, hogy a Mercedes mögötti legjobb csapat maradjanak.

Sebastian Vettel két kiállással győzte le Sepangban a Mercedes háromszor kereket cserélő pilótapárosát, a jó gumikezelésben szerepet játszhatott a kiemelkedő malajziai forróság, így sokan arra számítanak, hogy a jóval hűvösebb Kínai Nagydíjon a Ferrari nem lesz képes hasonló csodára. Maga Vettel is elismerte a verseny előtt, ezúttal ismét a Williamsre és Red Bullra kell figyelniük, mint a szezonnyitón.

„Célunk az, hogy megerősítsük, nagyon közel voltunk az élen levő autókhoz Ausztráliában, a Williamsszel harcoltunk a pódiumért. Nyilván Sepangban nagyon, nagyon közel kerültünk, annyira közel, hogy nyerni is tudtunk, ami nagyszerű siker. De azt akarjuk biztosítani, hogy a közvetlenül Mercedes mögött álló csapat legyünk” – mondta Vettel a kínai verseny hivatalos sajtótájékoztatóján.

„Ez azt jelenti, hogy erős ellenfelek előtt kell maradnunk, amilyen a Williams és Red Bull. És nem csupán egy vagy két versenyre, hanem ideális esetben az egész szezonra. Amint ezt a pozíciót megerősítettünk, a cél az, hogy egyre közelebb és közelebb kerüljünk a Mercedeshez. Úgy gondolom, hogy a tempójuk valódi volt Sepangban. Nem hiszem, hogy visszavettek. Nyilván örültünk, hogy olyan versenyképesek voltunk, de azt hiszem, néhány körülmény is akadt, amelyek szerencsésen álltak össze.”

„Sikerült ebből tőkét kovácsolni, de a dolgok fent és lent lehetnek. Azon akarunk lenni, hogy sokszor legyenek fent, ne olyan sokszor lent, de normális esetben egyes futamokon versenyképesebb vagy, mint másokon” – nyomatékosította ismét, hogy Sepang egy kiugró eredmény volt. „Sikerült nagyon jó munkát végeznünk Malajziában, de itt és a következő versenyeken realistának kell lennünk arról, mit akarunk elérni.”

Tagged: