Nem tisztázott Hamilton rejtélyes megállása

F1

2015. június 1. hétfő, 14:32

Szerző: Strommer Benjamin

A brit F1-es versenyző az elvesztett Monacói Nagydíj leintése után parkolt le rövid időre az egyik kanyarban. A Mercedes továbbra sem árulta el, mi volt a közjáték oka.

Monte-Carlóban Lewis Hamilton biztosnak tűnő futamgyőzelmet veszített el taktikai hiba miatt – a csapat a biztonsági autó beküldésekor kihívta őt a bokszba, miközben Nico Rosberg és Sebastian Vettel a pályán maradt, ezért csak a harmadik helyen tudott célba érni. A verseny után különös jelenet zajlott le, a Mercedes-pilóta ugyanis az egyik kanyarban megállt autójával, majd néhány másodpercig ott várakozott, mielőtt továbbindult volna.

Ez a Portier kanyarban történt, ugyanott, ahol Hamilton példaképe, Ayrton Senna a szalagkorlátnak ütközve az élről esett ki az 1988-as versenyen. A dühös Senna akkor vissza sem tért a bokszba, hanem egyenesen monacói lakásába vonult – azokban a másodpercekben, míg újra el nem indult, többen azt gondolták, Hamilton csalódottságában a levezető kör teljesítése nélkül ugyanígy fog cselekedni. „Azt hiszem, egyenesen haza fog menni” – viccelődött a mellette elhaladó Sebastian Vettel is.

A GMM hírügynökségnek egy Mercedesen belüli forrás megerősítette, a megállást nem műszaki probléma okozta. A német Auto Motor und Sport közben arra hívta fel a figyelmet, hogy ami azokban a pillanatokban a versenyző és csapat között rádión elhangzott, nem került nyilvánosságra. Egyedül az biztos, hogy a megelőző pillanatokban Hamilton versenymérnöke, Peter Bonnington kért bocsánatot a pilótától. „Igazán sajnáljuk, ami történt, Lewis, barátom” – hangzott az üzenet, amely a közvetítésbe is bekerült.

Tagged: