Olimpiai bajnok versenyezhet Le Mans-ban

Egyéb

2015. április 8. szerda, 10:23

Nincs két éve, hogy a hatszoros olimpiai aranyérmes Sir Chris Hoy befejezte a kerékpározást, ezzel párhuzamosan új kihívás elé nézett: a brit fenomén már a hétvégén ott lesz Silverstone-ban az év első ELMS-futamán, célja a 2016-os Le Mans-i indulás.

A 39 éves fenomén Londonban szerzett két aranyával minden idők legsikeresebb brit olimpiai sportolója lett, hiszen egy szigetországi atlétának sem sikerült még hatot összegyűjteni a legfényesebb medáliából. A pályakerékpározás fenegyereke 2013. április 18-án bejelentette, hogy felhagy sportága versenyszerű űzésével, de mivel továbbra is égett benne a sebesség iránt vágy, úgy döntött, hogy a motorsport világában próbálja ki magát.

2013-ban a Radical Sportcars versenyein, 2014-ben pedig a brit GT-sorozatban állt rajthoz egy Nissan GT-R Nismo GT3 volánja mögött. Hoynak ezzel már egyértelmű célja volt: 2016-ban elindulni a Le Mans-i 24 óráson, álmához pedig idén kerülhet közelebb, az European Le Mans Series-ben, melynek első versenyét a hétvégén rendezik Silverstone-ban.  Az olimpiai bajnok a széria új, LMP3-as kategóriájában próbálja ki magát, továbbra is a Nissan támogatását élvezve.

„Alig várom, hogy végre kipróbálhassam magam a bajnokságban, nagyszerű versenyzők és nagyszerű autók között. A GT3-as Nissannal összehasonlítva az LMP3-as autónak nagyobb a leszorítóereje és a tapadása, ráadásul könnyebb és kevesebb vezetést segítő eszközzel rendelkezik. Mindkettő jó móka vezetés szempontjából, de vannak komoly különbségek is közöttük. Célként azt tűztem ki előző évre, hogy fejlődjenek a vezetési képességeim, hiszen a legnagyobb álmom a 2016-os Le Mans-i indulás. Szeretnék állandósítani egy remek formát, hogy versenyképessé váljak a mezőny élén” – nyilatkozta az Athénban, Pekingben és Londonban is két-két aranyat szerző kiválóság.