Palmer vezeti a Lotust Bahreinben is

F1

2015. április 14. kedd, 14:16

Szerző: Strommer Benjamin

Hivatalos bejelentés helyett a brit Twitter-bejegyzéséből derül ki, hogy Kínához hasonlóan a Lotus Bahreinben is lehetőséget ad tartalékversenyzőjének az első szabadedzésen.

Bár a Bahreini Nagydíj még csupán a világbajnokság negyedik állomása lesz, a GP2 2014-es bajnoka, Jolyon Palmer idén már harmadik alkalommal vezetheti a Lotust a péntek délelőtti szabadedzésen. A második barcelonai téli tesztelésen egy napot kapott csapatától, a Kínai Nagydíjon pedig 90 percet szabadedzés formájában. A crash.net információi szerint a tartalékversenyzőnek szerződtetett pilóta az évad során nem kevesebb, mint tíz edzésen ülhet autóba, nem csoda, hogy Bahreinben szintén láthatjuk az egyik fekete-arany autóban.

„Nagyszerű hírek a nap végén, ismét az autóban leszek a bahreini első edzésen! Találkozunk jövő héten!” – írta Twitterén Palmer. Kínában 25 kört megtéve az eredménylista 15. helyén zárt három másodperces lemaradással, kiemelte azonban, hogy Sanghajjal ellentétben a bahreini aszfaltcsíkot jól ismeri GP2-es éveiből, így közelebb várja magát a többiekhez.

Mivel hivatalos közlemény a Lotus részéről még nem érkezett, azt nem tudni, Palmer kinek az autóját foglalja el – Kínában Romain Grosjean E23-ját vette át, a francia pilóta a kihagyott pályaidő ellenére is meg tudta szerezni a nagydíjon idei első pontjait.

Tagged: