Perez: Jó autóval bajnoki címért harcolnék

F1

2015. április 29. szerda, 10:10

Szerző: Strommer Benjamin

A mexikói pilóta úgy érzi, jóval több rejlik benne, mint amit jelenlegi istállójával, a Force Indiával tud mutatni. A világ egyik legjobbjának tartja F1-es csapattársát, Nico Hülkenberget.

A 25 éves Sergio Perez 2012-ben három alkalommal is dobogóra állhatott a Sauber csapattal, ekkor valóban úgy tűnt, hogy nagyon hamar bekerülhet az F1 élmezőnyébe. A következő évben a világbajnok Lewis Hamilton helyére le is szerződtette a McLaren – csakhogy ekkor kezdődött a csapat hullámvölgye, amely azóta is tart. A 2014-es idény a Force Indiával biztatóan indult, ám győzelemre képes autó helyett – ez lett volna Perez eredeti célkitűzése erre az évre – a mezőny egyik leggyengébb konstrukcióját készítették el, főleg azért, mert a VJM08 anyagi okok miatt csak több hetes csúszással készült el.

„Igen nagy frusztráció egy versenyzőnek, amikor tudod, hogy egy megfelelő autóval nyernél” – jelentette ki Perez a motorsport.com-nak. „Biztos vagyok benne, hogy ha rendelkezésemre állna, futamokat nyernék meg és a bajnoki címért harcolnék. Öt F1-es évem alatt egyszer sem volt győztes autóm, de még olyan sem, ami a dobogóra képes lett volna, mégis felálltam rá négy alkalommal.”

„Egyes versenyzők hamar felérnek a csúcsra, másoknak tovább tart, de remélem, meg tudom mutatni a tehetségem – ebben az autóban vagy másikban –, az pedig megnyitja előttem az ajtót, hogy felérjek az F1 tetejére” – kesergett és bizakodott egyszerre Perez.

Jobb híján csak csapattársához, Nico Hülkenberghez tudja hasonlítani magát – ő szintén a nagy reménységek sorába tartozik, akik sosem kaptak bizonyításra alkalmas autót. „Nehéz elmagyarázni az embereknek, hogy jó versenyed volt, amikor kilencedik vagy tizedik vagy. De ha körönként két tizeddel gyorsabb vagy, mint a csapattársad, aki a világ legjobb versenyzőinek egyike, és a végén 15 másodperccel végzel előtte, akkor az valójában egy kiváló verseny. Nyilván ezt nehéz kívülről látni.”

Tagged: