Perez van der Garde oldalára állt

F1

2015. március 12. csütörtök, 10:53

Szerző: Strommer Benjamin

Ha szerződést kötöttek meg, azt tiszteletben kell tartani, a versenyzők pedig álljanak ki a jogaikért – véli Sergio Perez, épp saját korábbi F1-es csapata, a Sauber ellenében.

 A Formula-1 rajongótábora lassan a tetőfokára érő szappanoperát követhet Melbourne-ben: a helyi bíróság kijelentette, a Sauber csapatának ülést kell biztosítania Giedo van der Garde számára a versenyen, a holland ugyanis érvényes szerződéssel rendelkezik az idei szezonra. Csakhogy a Saubernek két autója van, két ugyanúgy érvényes szerződéssel bíró versenyzővel Marcus Ericsson és Felipe Nasr személyében, nem is beszélve arról, hogy erre a két versenyzőre szabták őket, míg van der Garde egy kilométert sem vezette a C34-et.

A mezőny tagjai eddig nem szóltak hozzá a Sauber ügyéhez, Sergio Perez – aki 2011-ben és 2012-ben versenyzett a svájci istállónál – törte meg a csendet, és határozottan van der Garde oldalára állt. Úgy véli, ha a szerződést már aláírták, a versenyzőknek ki kell állniuk magukért.

„Ez nem egy jó dolog, ugyanakkor nem így kellene bánni a versenyzőkkel. Ez az eset megmutatja, hogy tisztelni kell a versenyzőket. Egy versenyzőnek is lehet hatalma, ugyanúgy, mint bármilyen személynek a csapatban. Nem igazságos, ha nem úgy bánnak veled, ahogyan kellene, függetlenül attól, hogy versenyző vagy mérnök vagy” – idézi a crash.net Perezt.

„Ha van szerződés, azt tiszteletben kell tartani, mert a szabályokat követni kell. Az F1-ben néha hallasz történeteket versenyzőkről, akiknek szerződésük van egy csapattal, vagy olyat, hogy egy versenyző három-négy évig tartozik pénzzel a csapatának. Giedo egy jó példa, egy versenyzőnek ki kell állnia a jogáért. De ez nem csak a versenyzőkre vonatkozik, hanem mindenkire, aki az F1-ben dolgozik.”

Tagged: