Prost a Mercedesről: mindig ugyanaz a sztori!

F1

2015. március 18. szerda, 12:11

Manapság mindig felüdülést jelent olyan nyilatkozatot találni az F1 bármely résztvevőjétől, amely nem saját érdekei mentén lett megfogalmazva. A négyszeres világbajnok Alain Prost 2012 óta a Renault nagykövete, most mégis a Mercedes védelmére kelt.

A szóban forgó kérdés, amelyre a motorsport.com-nak nyilatkozva válaszolt: igaza van-e a Red Bull csapatfőnökének, Christian Hornernek, valamint az F1 vezérének, Bernie Ecclestone-nak abban, hogy a Mercedes egyeduralma rosszat tesz a sportnak, ezért tenni kell ellene?

„Én nem látom ilyen negatívan a helyzetet, de ami biztos, hogy a dolgok kicsit megváltoztak az idők során, és a kör kezd bezárulni bizonyos értelemben. Az igaz, hogy vannak problémák. Az emberek megváltoztak, és többé nem hajlandóak elfogadni azt, hogy ha valaki jó munkát végez és ezzel a többiek fölé kerekedik. És ez nemcsak az F1-re vonatkozik, hanem általában véve a versengésre” – rajzolt rögtönzött társadalmi kórrajzot Prost, mielőtt a konkrét kérdéshez visszakanyarodva elmondta: „A Mercedes 3-4 éven keresztül készült arra, hogy most ilyen jó legyen. Sajnos most talán 2-3 évbe telik majd, mire a többiek utolérik őket, de ez is a játék része!”

Hogy mi a véleménye a sokat látott, a korábban az F1-ben versenyzőként és a csapattulajdonosként is megfordult franciának a sportág jelenlegi hátteréről és a kiscsapatokat sújtó problémákról? „Nincs új a Nap alatt. Ezek a dolgok mindig is jelen voltak és megtörténtek az F1-ben” – zárta rövidre a kérdést a korábbi négyszeres világbajnok legenda. 

Végül a francia gyártó nagyköveteként hozzátette: „A Renault-nál mindenki tisztában van vele, hogy gondjaik vannak. Szerintem ezekre a problémákra nagyon gyorsan megoldást fognak találni, talán egy vagy két versenyen belül. De tény, hogy ez már a második évük zsinórban, ami komplikáltan indul a V6-os motorok szempontjából” – zárta Alain Prost.

Tagged: