Raikkönen: Eddig sem voltunk lassabbak

F1

2015. július 27. hétfő, 16:47

Szerző: Strommer Benjamin

A Ferrari hosszú ideig első két helyen állt a Magyar Nagydíjon, ehhez hasonlóra korábban nem voltak képesek. A csapat finn F1-ese szerint a tempóval eddig is rendelkeztek, más tényezők viszont hátráltatták őket.

Sebastian Vettel egy alkalommal, a Malajziai Nagydíjon már képes volt egálban lenni a Mercedesekkel, végül pedig legyőzni őket, azonban így is komoly meglepetést okozott a teljesítmény, amit a Ferrari igazi előjelek nélkül előrántott a Magyar Nagydíjon. A harmadik és ötödik helyről indulva Vettel és Kimi Raikkönen a rajt után feljött az első és második helyre, innentől pedig fokozatosan húztak el a Mercedesektől, a finn pilóta műszaki hibájáig és biztonsági autóig úgy tűnt, kettős győzelmet érhetnek el. Raikkönen szerint épp az említett rajt a titok.

„Jó tempónk volt és elhúztunk tőlük, nem könnyen, de folyamatosan gyorsabbak voltunk náluk. Nem tudom, mi történik, ha mögöttük vagyunk, valószínűleg nem tudtuk volna kihasználni a sebességünk, mivel előzni nehéz.” – idézi magyarázatát az Autosport lap.

„Sokszor előfordult az év során, amikor úgy éreztük, több tempónk van, mint amit meg tudunk mutatni, mivel beragadtunk egy másik autó mögé, és nem volt lehetőségünk előzni. Tehát egy gyors rajt sok mindenen változtathat, azt pedig kellemes volt látni, hogy mindkét autóval jól indultunk, mivel ez nem volt a legerősebb pontunk idén. Arra mutat rá, hogy a megfelelő dolgokat csináljuk, az autó pedig nem túl rossz.”

Ugyanígy érvelt Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke is. „Igaz, hogy amikor úgy rajtolunk, mint Magyarországon, és légüres térben vagyunk, akkor több esélyt kapunk a kocsitól. Hátul elég nehéz vigyázni a gumikra, és amikor ott vagyunk, megtörténik, hogy a fogyasztásunk is magasabb. Vasárnap elöl voltunk, és minden rendben ment” – mondta.

Tagged: