Raikkönen és Vettel a harmadik helyet siratja

F1

2015. március 14. szombat, 11:03

A Ferrari mindkét pilótája úgy érzi, hogy előrébb is végezhetett volna az időmérőn megszerzett pozíciójához képest az F1-es Ausztrál Nagydíjon. A futamon azért célba vennék a dobogót.

Kimi Raikkönen az 5. helyre kvalifikált, ami a tavalyi szezonban még erős teljesítménynek számított volna tőle, ezúttal viszont nem elégedett, hiszen többször is rontott a döntő pillanatokban.

„A gyorskörömön nagyjából három tizedet vesztettem a 3-as kanyarban, majd a következő kettőben is vétettem még néhány hibát” – magyarázta a finn. „Tudtuk, hogy a Mercedesszel nem harcolhatunk, legalábbis nem a mai időmérőn, de a harmadik hely elérhető lett volna. Mindenesetre az edzéseken láttuk, hogy a hosszú etapokon egész jók vagyunk, ezért bízunk benne, hogy erős versenyünk lesz. Annyit kell tennünk, hogy jól rajtoljunk, aztán pedig mindent beleadjunk, de szerintem harcolhatunk egy erős helyezésért. A csapatnak nagyon tiszta képe van a jelenlegi helyzetről. Tudjuk, hogy gyorsak vagyunk, de minden szektorban javulnunk kell, és nekem is jobban kell vezetnem.”

raikk (1)

Sebastian Vettel egy 4. rajthellyel mutatkozott be első ferraris versenyhétvégéjén, ráadásul rögtön legyőzte csapattársát is, de elismeri, hogy nem hozott ki mindent a lehetőségeiből.

„Legyünk földhözragadtak. Eddig a hétvégre remekül alakult, és nem voltak gondok az autóval. Kár viszont, hogy a harmadik hely elúszott tőlünk, hiszen könnyen mi lehettünk volna a legjobbak a Mercedes mögött – pedig nem sokon múlott” – nyilatkozta a négyszeres bajnok. „Azért vesztettük el a harmadik helyet, mert az első gyorsköröm nem sikerült túl jól. Nem vagyok valami elégedett magammal, hiszen képes lettem volna tovább javulni. Ami a stratégiát illeti, talán megpróbálkozhatunk valami eltérővel, de az eredmény alapvetően rajtam múlik majd. Nincs nagy különbség a harmadik és a negyedik hely között jelenleg, így a dobogót reális célnak tartom, és ezért is fogunk küzdeni.”

Tagged: