Raikkönen visszavágna a Williamsnek

F1

2015. július 9. csütörtök, 16:02

A finn versenyző szerint a Ferrari gyengélkedése csak egyszeri alkalom volt az F1-es Brit Nagydíj nagy részében, és biztos benne, hogy a Hungaroringen már ismét ők fognak a Mercedesszel harcolni.

Meglepő volt látni, hogy a silverstone-i verseny első részében a néhanapján még a Mercedesekkel is keveredő Ferrarik a pontszerző pozíciók alsó részében tanyáztak, míg a Williamsek pazar rajtjuk után sokáig diktálták a tempót az ezüstnyilak előtt. Noha a győzelemre hófehér autóknak még száraz idő esetén sem lett volna esélye, az eső jelentősen hátráltatta őket, és ebből hasznot húzva tudott Sebastian Vettel dobogóra állni. Raikkönen csak a kilencedik helyen végzett, miután rossz ütemben cserélt kereket, de a finn pilóta szerint a következő versenyen ismét régi formájukat hozzák majd.

„Láthattuk más pályákon, hogy a teljesítményünk sokban függ a vonalvezetéstől és a gumiktól” – idézte Raikkönent az Autosport. „Úgy gondolom, hogy a következő verseny más lesz majd, és azt követőek szintén. Silverstone nem volt ideális számunkra – sem a körülmények, sem a vonalvezetés, sem a gumik –, de fejlődnünk kell, attól függetlenül, milyen pályán vagyunk. Biztos vagyok benne, hogy Magyarországon jobbak leszünk, Silvestone-ban egyszerűen nem jött ki a lépés. A többiek gyorsabbak voltak, de biztosra veszem, hogy ezúttal egy kicsit könnyebb dolgunk lesz.”

A Williams vezéregyénisége, Felipe Massa szerint a kezdeti nehézségek után csapata végre felzárkózott oda, ahol komoly riválisként kell számolni velük. „Sajnos a szezont a vártnál hátrébb kezdtük, de a vasárnap elég érdekes volt, hiszen elkaptuk a Ferrarit. Az időmérőn és a versenyen is miénk volt a gyorsabb autó, először a szezonban, ami megmutatja, hogy harcban vagyunk velük. Ausztriába több újítást is vittünk, de valamiért nem váltak be igazán. Aztán megértettük, hogyan fogjuk munkára őket Silverstone-ban és minden működött, amit megváltoztattunk a két verseny között, az autó pedig gyorsabb lett. Úgy vélem, most ismét megmutattuk, hogyan kell fejleszteni az autót az első futamtól az utolsóig.”

Tagged: