Raikkönennél csak Hamilton volt gyorsabb ma

F1

2015. április 10. péntek, 13:29

Szerző: Gellérfi Gergő

Jól kezdődött a kínai hétvége Kimi Raikkönen számára: a 2007-es F1-es bajnok több kört tett meg és gyorsabb is volt Sebastian Vettelnél – arról azonban nem akart nyilatkozni, hogy ez mire lehet elég.

Kimi Raikkönen ma igen szorgalmasan körözött Kínában, a két szabadedzésen összesen 62 kört tett meg, délelőtt és délután is többet teljesítve Sebastian Vettelnél. Ráadásul a köridők tekintetében mérvadó második edzésen ő volt a gyorsabb kettejük közül, a nap legjobb ferraris köridejét, 1:37,662-t teljesítve.

kimi_kina

Ezzel a finn a második helyen zárta a gyakorlást Lewis Hamilton mögött, nem csoda tehát, hogy viszonylag elégedetten nyilatkozott a történtekről: „Összességében ez egy jó kis nap volt. Délután problémám volt a fékekkel, de a szerelők remek munkát végeztek, és gyorsan megoldották, így vissza tudtam menni a pályára, és folytatni tudtam a programot” – olvasható a finn versenyző hivatalos sajtóközleményben.

Raikkönen szokásához híven nem akar találgatni arról, hogy mit érhetnek el: „Még kissé korai előrejelzésekbe bocsátkozni, hiszen van még min fejlesztenünk. Holnap gondoskodnunk kell arról, hogy minden működik, és egy újabb problémamentes jó napot teljesítünk, majd ezt követően a legtöbbet hozzuk ki magunkból az időmérőn és a versenyen is.”

Tagged: