Red Bull: Ha nem jön az Audi, kiszállhatunk

F1

2015. május 11. hétfő, 17:14

Szerző: Gellérfi Gergő

Soha nem jártunk még ilyen közel ahhoz, hogy az Audi a Red Bull oldalán beszálljon az F1-be: Helmut Marko és az ingolstadti márka első emberének szavait olvasva egyre valószínűbbnek tűnik a dolog…

Eddig még nem beszélt ennyire nyíltan az esetleges Audi-kapcsolatról a Red Bull valamelyik prominens tagja, mint most Helmut Marko, aki gyakorlatilag megerősítette, hogy az évtized első felének sikercsapata kiszállhat az F1-ből, ha nem lesz versenyképes a motorja – kivéve, ha az Audi személyében új partnert találnak.

Erre már Luca di Montezemolo is utalt a múlt héten, aki elmondása szerint egy közös ismerősüktől megtudta, hogy Dietrich Mateschitz a Volkswagen-csoporttal képzeli el a jövőjét, ellenkező esetben pedig valóban kivonulhat a királykategóriából az osztrák istálló. Ezt most a BBC-nek nyilatkozó Marko is megerősítette, habár azt is hangsúlyozta, hogy egyelőre nem kezdtek tárgyalásokba a német konszernnel.

audi_logo

„Ha a közeljövőben nem lesz versenyképes a motorunk, akkor vagy jön az Audi, vagy kiszállunk” – jelentette ki az osztrák szakember. Ráadásul immár az Audi sem zárkózik el ettől, hiszen a brit Auto Expressnek nyilatkozva a márka első embere, Rupert Stadler is gyakorlatilag megerősítette, hogy ez is egy lehetőség az ingolstadtiak számára:

„Foglalkozunk ezzel a kérdéssel, ahogy más dolgokkal is. De egyelőre nem mondhatok erre sem igent, sem nemet.” Ez pedig már nem úgy hangzik, mint egy cáfolat…

Tagged: