Ricciardo: A hetedik hely volt a maximum

F1

2015. március 14. szombat, 10:40

A Red Bull ausztrál sztárja szerint a csapat jelenleg annál is több váratlan problémával szembesül, mint a tavalyi idénynyitón, így nem is remélt többet a negyedik rajtsornál az idei első F1-es időmérőn.

Daniel Ricciardo számára nem indult olyan jól ez a szezon, mint a 2014-es, amikor a második helyre kvalifikált, egyelőre ugyanis a Red Bull csak a negyedik erőnek tűnik a Mercedes, a Williams és a Ferrari mögött. Az ausztrált ráadásul máris egy olyan csapás érte, ami a szezon későbbi részére lehet hátrányos számára, hiszen úgy meghibásodott az egyik motorja, hogy azt a csapat nem tudja kijavítani, így ezzel már az első verseny előtt el is vesztett egy egységet az év során büntetlenül felhasználható négyből.

ricc (1)

„A 7. hely jól tükrözi, hogy hol állunk jelenleg, és örülök, hogy sikerült ezt elérnünk, hiszen a hétvége eddig a pontig nem ment jól számunkra” – mondta Ricciardo, aki az említett probléma miatt a második edzést ki is hagyta. „Az időmérő volt az első alkalom, amikor kipróbáltam a lágy gumikat. A vezethetőséggel nincs minden rendben: tavaly is küszködtünk az év ezen szakaszában, de most egy kicsivel több olyan problémánk van, amelyekre nem számítottunk.”

Danyiil Kvjatnak a harmadik gyakorláson voltak gondjai, amelyek az időmérőt is megnehezítették számára. A Red Bullnál első versenyhétvégéjét töltő orosz csupán a 13. rajthelyet szerezte meg, és mindkét Toro Rosso előtte végzett.

„Mindent megteszünk. Nehéz volt, mert nem futhattam túl sok kört, így az elején csak próbáltam felvenni a tempót. Végül nem volt meg a kellő magabiztosságom ahhoz, hogy jó kört érjek el. Nem könnyű a helyzet jelenleg, hiszen próbálunk megoldani néhány problémát, de máris tettünk némi előrelépést” – magyarázta rövid nyilatkozatában.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner részletesebben is beszélt Kvjat gondjairól – elmondása szerint az oroszt váltóhiba hátráltatta az időmérő során, a Q2-ben pedig hibát is vétett a 15-ös kanyarban, ami nélkül bejuthatott volna a legjobb tíz közé.

Tagged: