Ricciardo nem akar „húzni egy Alonsót”

F1

2015. december 17. csütörtök, 11:23

Daniel Ricciardóra hamarosan fontos döntés vár az F1-ben, hiszen 2016 végén lejár a szerződése a Red Bull-lal. Azt még nem találta ki, hogy mit akar csinálni, azt viszont nagyon jól tudja, hogy mit nem.

Mintha Fernando Alonsónak nem lenne egyébként is elég baja a McLaren-Honda kilátástalan helyzetével, most már a hibás csapatváltások iskolapéldájaként is emlegetik azt a döntését, hogy tavaly év végén a Ferraritól a wokingiakhoz igazolt. Hiszen hosszú távú tervek ide vagy oda, az újjáalakult Ferraritól immár mindenki azt várja, hogy pár éven belül a Mercedes komoly kihívójává lép elő, míg a McLaren sorsának alakulását lehetetlen előre jelezni.

S amikor Daniel Ricciardót megkérdezték arról, van-e már valami elképzelése arról, hogy hol szeretne vezetni 2017-ben, ő is spanyol kollegáját hozta fel elrettentő példaként.

Dppi_00115020_448

„A megérzéseimre kell majd hagyatkoznom. 2017-ben számos szabályváltozás jön, de az biztos, hogy nem akarok húzni egy Alonsót, hogy elhagyjam azt a csapatot, amelyikben aztán a következő évben majd lenni szeretnék. Egy ideális világban a Red Bullnál maradok, és ismét domináns útra lépünk. De ez az egész majd a következő szezon későbbi szakaszaiban lesz aktuális” – idézi a háromszoros futamgyőztes ausztrált az F1i.

Ricciardo a dobogó tetejére való 2014-es berobbanását követően idén nehéz szezont zárt, amit frusztrálónak bélyegzett meg az erősorrendben a negyedik helyre visszacsúszó Red Bull küszködésének fényében.

„Nehéz volt jó beállításokat találni, és a fékezésekkor is gondjaink adódtak. Az első versenyeken egyáltalán nem nyújtott jó érzést az autó. Persze így is támadtam, de nem voltam képes befejezni a manővereket. Frusztráló volt, hogy ugyanúgy próbálkoztam, mint korábban, de semmi nem jött össze” – emlékezett vissza. „Végül aztán sikerült némileg magunkra találni és az előzési képességünk is visszajött. Budapest nem csak szórakoztató versenynek bizonyult, de igazi fordulópontot is jelentett. Onnantól már végre jól éreztem magam az autóban, és ezt követően általánosságban is sokkal jobb volt a helyzet.”

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: