Ricciardo nem hisz a főnökeinek

F1

2015. május 4. hétfő, 14:01

Szerző: Strommer Benjamin

A Red Bull vezető figurái kilátásba helyezték a csapat kiszállását az F1-ből. Ausztrál versenyzőjük nem igazán hisz nekik. Beszélt arról is, ő szándékosan marad higgadt a nehéz időszakban is.

A korábban négy éven át mindkét bajnoki címet megnyerő, majd tavaly konstruktőri másodikként végző Red Bull a csalódást keltő Ausztrál Nagydíj után szellőztette meg a lehetőséget, hogy a közeljövőben otthagyhatják a Formula-1-et – előbb a tanácsadó Helmut Marko, majd a tulajdonos Dietrich Mateschitz is erről beszélt. Várakozásaikkal ellentétben a csapat teljesítménye számottevően azóta sem javult, ami még inkább a távozás oldalára billentheti a mérleget, feltéve persze, ha a kijelentések mögött valódi szándék is rejlik.

„Teljesen megértem, amikor hallom, hogy erről beszélnek, illetve Mateschitz frusztrációját is, mivel nem azért van ebben a sportban, hogy a létszámot növelje” – beszélt az ügyről Ricciardo a Brisbane Times lapnak. „Ha mi versenyzőként is frusztráltak vagyunk, akkor nem csodálkozom, hogy ő is ugyanannyira – ha nem még jobban – frusztrált, mint mi. Ez az ő márkája, az ő pénze és ő imázsa. Hogy ezek a fenyegetések valósak vagy közvetlenül tőle jönnek, nem tudom. De hallom őket – nehéz lenne nem hallani.”

A csapat panaszai elsősorban a Renault motorjára érkeznek. Bár Ricciardo minden versenyen célba ért, az engedélyezett négyből már a negyedik erőforrást fogja használni a Spanyol Nagydíjon. „Nem így akarok versenyezni menni, de ez van jelenleg. Nehezebb, amikor nem elöl versenyzel, de szükség van arra, hogy maradjon benned egy kis remény.”

Ricciardo kitért új szerepére is: Sebastian Vettel távozása után rá hárult a feladat, hogy motiválja a csapatot, épp ebben a nehéz időben. „A határvonal keskeny, mert időnként neked is szükséged van egy kis dühkitörésre. De tisztában vagyok vele, hogyan nézne az ki, és nem segítene. Mindenki ismeri a helyzetet, amelyben vagyunk, nincs okom olajat önteni a tűzre.”

Tagged: