Robert Kubica hazatér

Rali

2015. június 2. kedd, 09:22

Szerző: RallySport.hu – Lara

Robert Kubica az év eleji menetrendet kicsit átrendezte a portugál megmérettetés után – a lengyel versenyző két, eddig csak kérdőjelesen tervezett futamot is beiktatott az idei szezonjába, beleértve a július első hétvégéjén megrendezésre kerülő lengyel vb futamot is.

Kubica az argentin visszalépés után Portugáliában már nem okozott csalódást a rajongóinak – az újra szervezett RK World Rally Team-mel és az M-Sport legújabb fejlesztésű Fiestájával ott volt a rajtvonalnál a múlthét végén és pontszerző helyen érkezett célba.  Az új R5-össel még csak ismerkedő lengyel a hazaiak legnagyobb örömére biztosan ott lesz a Mikolajki központú eseményen a jövő hónap elején, és emellett a német ralihoz hasonló körülményeket nyújtó futamon szeretne bizonyítani.

untitled

„50-50 arányban vagyunk most az M-Sporttal.” – jegyezte meg Kubica felállásáról” – A szerelőim visszautaznak az M-Sport központjába, és remélem, még hasznosabb szerelési ötletekkel térnek majd vissza hozzám. A legjobb lenne, ha saját lábon állnék, de természetesen erre az együttműködésre egy szavam nem lehet. Néhány héttel ezelőtt a völgy legmélyén voltunk, amikor kihagytuk az Argentin Ralit, de most már látom a kiutat.” – mondta el Kubica.

„Portugália előtt közel 11 hétig nem ültem a Fordban, és ez elég nagy érvágás volt. Ez az autó másabb, mint az elődje volt, de szerencsére nem volt teljesen új a számomra. A Lenygel Ralin szeretnék rajthoz állni csak úgy, mint a német vb futamon, de mindkét verseny előtt kellene olyan talajtípusú versenyt keresnem, ahol hasonló körülmények uralkodnak.”