Rosberg: Ez más, mint Schumacherrel volt

F1

2015. június 6. szombat, 12:36

Szerző: Gellérfi Gergő

A világbajnoki pontverseny második helyezettjét, aki 2010 óta az F1 történetének két nagyságát is megtapasztalhatta maga mellett csapattársként, arra kérték, hasonlítsa össze a két szituációt.

Nico Rosberg nem volt könnyű dolga az elmúlt 5-6 évben, hiszen két igazi nagyság ellen kellett megméretnie magát a Mercedes csapatán belül: 2010 és 2012 közt a három év szünet után visszatérő Michael Schumacher volt a partnere, azóta pedig Lewis Hamilton, akivel együtt emelkedtek a Formula-1 csúcsára, köszönhetően annak, hogy az új szabályrendszerbe a Mercedes talált bele a legjobban.

Az eredmények eltérőek voltak Rosberg számára a két házon belüli párharcot tekintve, hiszen míg Schumacherrel szemben mindhárom évben jobbnak bizonyult, addig Hamilton ellenében mindkét eddigi szezont elveszítette eddig – ami tavaly egyúttal a világbajnoki cím elbukását is jelentette. A németet most egy interjúban arra kérték, hogy hasonlítsa össze csapattársi kapcsolatát a két többszörös bajnokkal.

rosberg_schumacher

Rosberg erre így felelt: „Nagyon nehéz kérdés, hiszen mindketten nagyszerű ellenfelek, ám most győzelmekért és bajnoki címekért harcolunk, ami alapvetően megváltoztatja a dolgot. Michaellel hol a 8., hol a 12. pozícióért küzdöttünk, ami egészen más történet volt. Mivel most a bajnokságért küzdünk, sokkal többen figyelnek a kettőnk közti csatára, miközben Michaellel sokszor észre sem lehetett venni, hogyan teljesítünk egymással szemben.”

„Most sokkal intenzívebb és sokkal bonyolultabb a helyzet, már csak azért is, mert sokszor csak mi ketten harcolunk. Szóval nehéz lenne összehasonlítani, mindenesetre mindketten nagyszerű ellenfelek.”

Tagged: