Rosberg máris aggasztó jeleket mutat?

F1

2015. március 31. kedd, 16:17

Talán még korai ilyeneket kijelenteni, de David Coulthad szerint Nico Rosbergnek nem sikerült javulnia és közelebb kerülnie Lewis Hamiltonhoz a tavalyi bajnoki veresége után.

Rosberg eddig az idei mindkét versenyen egy hellyel csapattársa mögött ért célba – Melbourne-ben szorosan Hamilton mögött, Sepangban azonban a futam legnagyobb részében tisztes távolságból követte a címvédőt, és a leintés után azt is elismerte, hogy az autóban ülve nem teljesen értette, mi zajlik körülötte.

rosberg (2)

Míg a német tavaly már a bajnokság elején előnybe került a pontversenyben, most 10 egységgel áll csapattársa mögött, és a 3. helyet birtokolja az összetettben. Coulthard szerint Rosberg máris a gyengeség jeleit mutatja, és nem tűnik úgy, hogy közelebb tudott volna férkőzni Hamiltonhoz.

„Az aggasztó jelek nem Lewistól, hanem a Mercedes garázsának másik oldaláról jönnek. Az első két verseny után nem igazán állnak össze a dolgok Nicónak” – írta a skót a The Telegraph-ban vezetett rovatában. „Mostanság zavaros üzenetek jönnek tőle, hol arról beszél, hogy több információt akar kapni, hol pedig arról, hogy kevesebbet. Nico mindig azt a képet festette magáról, mintha személyében egy mérnök ülne a volán mögött, de most kicsit lerombolja a saját PR-ját.”

Coulthardnak, aki évek óta a BBC F1-es kommentátoraként és szakértőjeként dolgozik, egy személyes negatív élménye is volt Rosberggel a Malajziai Nagydíj rajtrácsán, amiből máris következtetést vont le.

„Melbourne-ben még arról beszélt nekem, hogy szeretne szorosabb kapcsolatot létesíteni a brit közönséggel és médiával” – írta a Mercedes pilótájáról a tizenháromszoros futamgyőztes Coulthard. „Erre tökéletes alkalom nyílna a versenyek előtt a rajtrácson. De mégis, amikor most odamentem a menedzseréhez megkérdezni, hogy készíthetek-e vele interjút, Nico nemmel válaszolt, mivel éppen a német RTL-nek nyilatkozott. Ez ellentmondott azzal, amit két héttel ezelőtt fejtegetett.”

Tagged: