Rosberg: Nehéz volt megtörni Lewis sorozatát

F1

2015. május 13. szerda, 10:45

Nico Rosberg elmondása szerint tudta, hogy a nehéz szezonkezdet után hamarosan jóra fordulnak majd a dolgai. Meglepte, hogy a Mercedes még a tavalyinál is jobban kezdett.

A „nehéz szezonkezdet” persze viszonylagos, hiszen Rosberg eddig is az összes idei futam dobogóján ott állt, ám a győzelem Barcelonáig elkerülte, és folyamatosan alul is maradt Lewis Hamiltonnal szemben. A Spanyol Nagydíjon aztán a pole megszerzése után domináns módon húzta be az első helyet, jelezve ezzel, hogy hiba lenne máris temetni a bajnoki esélyeit.

Dppi_00115005_605

„Természetesen ez pozitív löketet ad. Jobb, mintha fordított sorrendben értünk volna célba, az biztos” – mondta Rosberg a hétvégéről. „Nehéz a helyzet, amikor Lewis sorozatosan nyer, mint ahogy legutóbb tette, de teljes mértékben bízom a képességeimben, így hittem is benne, hogy a győzelem nagyon hamar megérkezik számomra. És Spanyolországban össze is jött.”

„Nem változtattam meg a hozzáállásom. Persze apró dolgokat mindig módosítok, de alapvetően mindent ugyanúgy csináltam, mint korábban.”

Rosberg és Hamilton a tavalyi évvel együtt már 14. kettős győzelmüket aratták – ugyanannyit, mint Ayrton Senna és Alain Prost az 1980-as évek végén, a McLarennél csapattársként töltött két évük során.

„Ez nagyszerű” – reagált Rosberg, amikor ismertették vele ezt a tényt. „Ráadásul most több pontunk van, mint tavaly ugyanekkor. Lenyűgöző teljesítmény, hiszen a tavalyi évben messze az eddigi legjobb formánkat nyújtottuk, és most még ezt is sikerült felülmúlnunk, köszönhetően a feljavított megbízhatóságunknak.”

A Mercedes 2014-ben öt futam után 197 ponttal rendelkezett, míg most árnyalatnyival többnél, 202-nál tartanak, és még egyetlen kiesést sem jegyeztek.

Tagged: