Sainz hazai pályán többet fog kockáztatni

F1

2015. május 7. csütörtök, 06:57

Pályafutása első hazai F1-es nagydíjára készül Carlos Sainz, aki a barcelonai versenynek nem titkoltan más megközelítéssel fog nekivágni, mint az eddigieknek. Szép eredménnyel lepné meg a katalán közönséget.

A Toro Rosso spanyol újonca az év első két versenyén egyaránt pontszerző helyen végzett, ám a legutóbbi két nagydíjon nem sikerült továbbgyarapítania világbajnoki pontjainak számát. Ezen a hétvégén viszont ismerős terepre érkezik, és bízik benne, hogy a hazai közönség biztatása katalizátorként hat majd teljesítményére.

„Spanyolként a Spanyol Nagydíj mindig az év fénypontja és a szezon legkülönlegesebb versenye lesz nekem” – kezdi a korábbi kétszeres rali-világbajnok és Dakar-győztes fia. „Itt lesz a családom és a barátaim, és az első hazai F1-es versenyem nyilván olyan valami lesz, amit soha nem fogok elfelejteni.”

„Barcelona egy olyan pálya, amit nagyon jól ismerünk, mivel a három előszezonbeli tesztből kettőt itt teljesítettünk, még ha a hőmérséklet most sokkal magasabb is lesz, mint télen volt, ezért az autó egyensúlya is teljesen meg fog változni. Kihívás lesz ezzel szembesülni, de alig várom ezt a hétvégét, és nagyon szép lenne, ha sikerülne egy jó eredménnyel megörvendeztetnem hazai szurkolóimat” – idézi a Toro Rosso hivatalos barcelonai futamelőzetes Sainz szavait, aki az Autosportnak nyilatkozva arról is beszélt, min fog változtatni az eddigi nagydíjakhoz képest.

„Az első néhány versenyen nekem és Maxnek (Verstappen, a csapattárs – a szerk.) is az volt a célunk, hogy végigteljesítsük a távot és tapasztalatot gyűjtsünk. Az utánpótlás-szériákban 30 perces futamokhoz voltunk szokva nem 1 óra 45 perces versenyekhez, ezért tényleg fontos volt, hogy célba érjünk, és minél többet tanuljunk az első F1-es nagydíjainkon. Ezért azt hiszem, mindketten visszavettünk kicsit az agresszivitásunkból és a támadó magatartásunkból. De ahogy haladunk előrefele a szezonban, én úgy fogom növelni az agresszivitásomat, és úgy fogok egyre többet kockáztatni” – árulta el a formulaautózás Carlos Sainza.  

A spanyol 17 éves csapattársa, Max Verstappen ugyan nem hazai versenyére készül, de mégiscsak ez lesz az első olyan F1-es futama, amit Európában teljesít, egy olyan pályán, amin ment már F1-es autóval, ezért ő is komfortosabb érzésekkel készül az előttünk álló Spanyol Nagydíjra. 

„Ez az első olyan helyszín a naptárban, ahonnan van már tapasztalatom F1-es autóval, még a téli tesztekről. Ez egy fizikálisan nagyon megterhelő pálya, ami eléggé igénybe veszi a testünket, és ahogy a hőmérséklet emelkedik, úgy lesz egyre nehezebb a helyzet. Mindig szívesen jövök ide, és általában véve alig várom már, hogy újra európai földön versenyezzünk” – mondta szűkszavúan a faenzai egylet futamelőzetesében a holland, aki jelenleg csapattársával azonos pontszámmal a 11. helyet foglalja el a világbajnoki pontversenyben.  

Tagged: