Sainz nem számít ötödik helyre a futamon

F1

2015. május 9. szombat, 16:19

Szerző: Strommer Benjamin

Bár Fernando Alonsótól ezúttal nem várhattak nagy eredményre, a Toro Rosso újonca kárpótolta a spanyol közönséget, és kiváló ötödik rajtpozíciót szerzett hazai F1-es nagydíján.

A Red Bull fiókcsapata a szabadedzéseken is tündökölt, majd mindkét autóval a Q3-ba jutott: ott a harmadik rajtsort sajátították ki, Max Verstappen hatodik, Carlos Sainz Jr. pedig 1,455 másodperces lemaradással ötödik lett, a Mercedes párosa mellett csak Sebastian Vettel és Valtteri Bottas autózott jobb időt nála.

„Nagyon boldog vagyok, de egy ötödik hely nagyon nehezen lenne elérhető számunkra holnap. Igyekszünk a legjobb formánkat nyújtani” – nyilatkozott Sainz az időmérés után. „A hosszabb etapjaink pénteken nem tűntek túl ígéretesnek, az autó azonban teljesen más volt, mint amit most vezetek, ami az érzést illeti. Dolgozni fogunk rajta, igyekszünk mindent beleadni, hogy a legjobb öt között végezzünk, de talán nem ez a legreálisabb elvárás.”

A két lábbal földön maradó Sainz elárulta, a hétvége során az időmérőn működött messze legjobban az STR10. „A kvaliig sosem éreztem magam igazán kényelmesen az autóval. A Q1-es első etapon hirtelen minden megváltozott, az autó a megfelelő tartományba került, ahol én szerettem volna, a Q1-től kezdve nagyon kényelmesen éreztem magam, erre építve szereztem meg ezt az igazán kellemes időmérős eredményt.”

Arról is beszélt, milyen érzés eddigi legjobb rajthelyét hazai terepen megszerezni. „Nem igazán fogtam fel, hogy itthon vagyok, egészen a Q3-as levezető körig. Akkor aztán tudatosult bennem, hogy igen, ötödik vagyok és otthon vagyok. Láttam az egész tömeget, mindenki éljenzett, remek érzés volt” – ecsetelte a 20 éves versenyző.

A fiatal pilóta eddig két alkalommal ért célba pontszerző helyen: bemutatkozó futamán, Ausztráliában kilencedik lett, majd a Malajziai Nagydíjon nyolcadikként futott be. Ezt javíthatja meg holnap Barcelonában.

Tagged: