Sauber: Jöhet az újabb pontszerzés

F1

2015. április 10. péntek, 14:14

Szerző: Strommer Benjamin

Az Ausztráliában remeklő C34 az F1-es Kínai Nagydíj pénteki edzésnapján újra biztatóan teljesített, elsősorban versenyszimuláción volt ígéretes Nasr és Ericsson tempója.

Problémamentes, megszokott menetrend szerint alakuló pénteki napot zárt a Sauber istálló, a délután folyamán hosszabb etapokkal, az eredmények alapján pedig Felipe Nasr bizakodó, hogy a pont nélküli Malajziai Nagydíj után őt és csapattársát vasárnap délután ismét a legjobb tíz között inti le a kockás zászló.

„Jó nap volt. Elégedett vagyok, mivel úgy gondolom, megoldottuk a Malajziában fellépő gondokat” – mondta a brazil versenyző, aki az edzéseket előkelő 5. és 8. pozícióban zárta, délelőtt pedig egy új első szárnyat is kipróbált. „Úgy tűnik, a frissítések jól működnek. Biztosra kell vennünk, hogy jó munkát végzünk a kvalifikáción, és megfelelő beállítást találunk a versenyre. Úgy gondolom, jó esélyünk van az ismételt pontszerzésre.”

Csapattársa, a nap végén 57 kört számláló Marcus Ericsson az edzéseken nem fért be a legjobb tíz közé, ám ő is optimistán várja a hétvége további részét. „Erős nap volt. Számos kört megtettem, miközben a tervezett programot teljesítettük. Egy kicsit szenvedtem, hogy jó érzést találjak az új gumikon. A nap végén használt abroncsokon a versenyszimuláción azonban egészen versenyképesek voltunk, és én is pozitívan éreztem magam, ami ígéretes a futamra nézve. Most finomhangolni kell a beállításokat, hogy jó kvalifikációnk legyen” – magyarázta Ericsson.

Tagged: