SEAT EC: Bús Edina a legjobb magyar

Túraautó

2015. június 6. szombat, 17:28

Felemásan alakult a magyarok számára a SEAT León Eurocup első angliai versenye: Szabó Zsolt autója az első körben megrongálódott, így végül 16. lett, közvetlenül Bús Edina mögött célba érve…

Szombat kora délután rendezték meg a SEAT León Eurocup silverstone-i állomásának első futamát. A magyar színeket három versenyző képviselte: a Zengő Motorsport pilótája, Szabó Zsolt a 12. helyről rajtolhatott, míg a B3 Racing Team duója, Bús Edina és Fekete Dominik a 17. és 23. pozíciókba kvalifikálta magát.
 
A startot még megúszták simán honfitársaink, de aztán néhány kanyarral később Szabó összetűzésbe keveredett Hernandezzel: a koccanást a zengős pilóta hátsó lökhárítója bánta, s egyúttal vissza is esett a 15. helyre, közvetlenül Bús Edina elé. Utóbbi csapattársa, Fekete Dominik is veszített néhány pozíciót: az első kört a 26. helyen zárta.

paulsen
 
Eközben az élen a pole-ból induló Stian Paulsen megőrizte a vezetést, mögötte pedig Mikel Azcona és Pol Rosell csatázott a második helyért. Ezt a harcot négy körrel a vége előtt egy remekbe szabott kifékezéssel döntötte el a címvédő, így végül őt intették le a második helyen a spanyolok idei uralmát megszakító norvég győztes mögött, akit egyébként kis híján szintén utolért az összetett éllovasa. A dobogósok mögött is remek küzdelem zajlott a negyedik helyért, amelyet Alexander Morgan nyert meg Manuel Giao és Jordi Oriola előtt.
 
Ami pedig a magyarokat illeti: végül Bús Edina és az autója sérülése miatt sokat csúszkáló Szabó Zsolt helyet cseréltek, így előbbi végzett a 15. pozícióban. Fekete Dominik a rajt utáni visszaesést követően legalább néhány pozíciót vissza tudott szerezni, így végül 23.-ként látta meg a kockás zászlót.
 
A második angliai futam vasárnap 16:30-kor rajtol, s a SEAT hivatalos youtube-csatornája ismét élőben közvetíti.