Sir Frank Williams elhagyta a kórházat, újra munkában

F1

2015. március 11. szerda, 15:36

A Williams F1-es csapatának 72 éves főnöke tavaly a szezon végéhez közeledve egyre több versenyhétvégéről kimaradozott, mint kiderült, egészségügyi okokból. Nemrégiben azonban elhagyta a kórházat, és újra gőzerővel vetette magát a munkába.

A motorsport.com információi szerint az 1986-ban elszenvedett sajnálatos közúti balesetben mind a négy végtagjára lebénult üzletember testén több helyütt felfekvések alakultak ki az utóbbi időben az állandó kerekesszékhez kötött létforma következtében, ezért szorult kórházi kezelésre.

A jó hír, hogy most már jobban van, nincsenek fájdalmai, és amint tudott visszatért a munkába, hiszen mint mondja: „A hét mind a hét napján bent vagyok a gyárban. Egyszerűen imádom, amit csinálok.”

Sir Frank távollétében lánya, Claire Williams irányította csapatfőnök-helyettesként a grove-i egyletet, nem is akárhogyan, hiszen az év végén Valtteri Bottas és Felipe Massa révén sorra szállították a dobogós helyezéseket, és a hétvégén kezdődő új idényben is sokan őket tartják a címvédő Mercedes potenciális fő kihívójának.

A csapat alapítója és első embere be is vallotta, hogy noha korábban egyáltalán nem állt szándékában lányára hagyni az F1-es alakulat irányítását, most kezdi meggondolni magát. „Claire nagyon iparkodik, és kitűnik a munkájával jelenlegi szerepkörében. Most már úgy képzelem a jövőt, hogy utánam, ő fogja futtatni a csapatot.” 

A hírek szerint Sir Frank idén 15 nagydíjra fog személyesen ellátogatni.

Tagged: